Gençlik örgütleri, TC Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın KKTC’de koordinasyon ofisi açmasını öngören protokolün iptali için eyleme gitti. Gençlik Dairesi önünden Dereboyu’na yürüyen gençler, “Gençliğimiz satılık değildir” mesajı verdi

Fehime ALASYA

Kantara Öğrenci Konseyi ve Gönüllü Liderler İnisiyatifi, TC-KKTC arasında imzalanan ve TC Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın KKTC’de koordinasyon ofisi açmasını öngören protokolün iptali için dün eylem yaptı.

Gençlik Dairesi önünde toplanan gençler, Dereboyu’nda sloganlar atarak yürüyüş gerçekleştirdi.

Gençlik Dairesi önünde toplanan eylemciler adına Gönüllü Liderler İnisiyatifi’nden Cevdet Çoban basın bildirisini okudu.

Açıklamada, Kıbrıs’ta yaşayan gençlerin kültürel sosyal kişisel alanlardaki gelişimine katkı koyabilmek adına yılda 3 bin 500 gençle maddi beklenti olmadan çalıştıklarına işaret edilerek, KKTC’de koordinasyon ofisi açılması konusunda duydukları rahatsızlık dile getirildi.


Cevdet Çoban, “Yapılan anlaşma ile KKTC gençlik kampları merkezlerinin kurulması ve işletilmesi yetkisi Koordinasyon Ofisi üzerinden Türkiye makamlarına verilecektir. Ülkemizde böyle bir ofis kurulmasını son derece gereksiz buluyor ve kabul etmiyoruz. Her ne kadar da Bakanlar Kurlunun aldığı kararla, antlaşma gereği herhangi bir atama görevlendirme yapılmasa da, bu antlaşmanın Meclisin gündemine gelmesi, onaylanması riskini beraberinde getirmektedir. Bu nedenle bu yasanının Meclise girmesine kesinlikle karşıyız.” dedi.

Basın bildirisinin okunmasının ardından eylemciler, “İrademiz bizimdir” şeklinde sloganlar atarak, “Reddediyor  Bu Gençlik”, “Biz Bize Yeterik Gardaş”, “Toplumsal Cinsiyet ayrımcılığına Hayır!”, “Gorkudamaz bizi, Koordinasyon Ofisinin işgali”, Reddediyoruz”, “Gençliğimiz satılık değildir”, “Bardon da sen kimsing???” yazılı pankartlar taşıyarak, Gençlik Dairesi önünden Dereboyu güzergahında yürüyüş gerçekleştirdiler.