Festivale katılıp, hip-hop, oryantal, modern, salsa, bachata ve zumba eğitimi alacak gençler, çarşamba günü saat Lefkoşa Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gösteri sunacak. Gösteri 19.30’da başlayacak.

Gençlik Dairesi Basın Bürosu’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, dans eğitimleri ücretsiz olup çalışmalar, Lefkoşa Bayraktar Türk Maarif Koleji, Girne Anafartalar Lisesi ve Mağusa Çanakkale Ortaokulu’nda saat 14.00 – 18.00 arasında gerçekleştiriliyor.

Gençlik Dairesi Müdürü Gencay Eroğlu,” Gençsin Festivali”nin bu yıl beşincisini düzenlediklerini belirterek,  festivale yoğun ilgi gösteren gençleri etkinliklere beğenerek katıldıklarını vurguladı.

Gençlerin bir hafta boyunca çeşitli dans branşlarında eğitim alacaklarını ve öğrendiklerini 13 Mayıs gecesi Lefkoşa Atatürk Kapalı Spor Salonunda sergileyeceklerini belirten Eroğlu, birçok gencin bu etkinlikle dansla tanıştığını belirtti.

Eroğlu, Gençlik Dairesi’nin düzenlediği ve yaptığı tüm çalışmaların gençleri kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ve kültür, sanat, dans ve sosyal aktivitelerle buluşturmak olduğunu söyledi.

Gencay Eroğlu, gençleri çalıştıran Girne Amerikan Üniversitesi gönüllü dans hocaları Adem Öksüzoğlu, Bahar Hacımehmet, Yaşam Mustafa, Burhan Akbulut, Uygar Yıldırım, Ezgin Akpınar, Sandra Popoviç ve Batu Konnolu’ya da teşekkür etti.