CAS çalışanlarının Genel Kurul’un misafir locasından izlediği konuşmasında Saner, konuyla ilgili 24 Temmuz 2008 tarihinde protokol imzalandığını ve bununla ilgili şirkete birçok haklar verildiğini kaydetti. Protokoldaki bazı maddeleri de okuyan Saner, “Bu özelleştirme değil de ne, HAVAŞ’a bu haklar nasıl verildi” diye sordu.

Hükümetin muhalefette olduğu dönemde çeşitli söylemlerde bulunduğunu belirterek bunları eleştiren Saner, “Siz bu dönemde CAS için ne yaptınız açıklayın” dedi.

170 CAS çalışanının evine ekmek götüremediğini söyleyen Saner, Başbakan’ın söylemlerinden örnekler vererek, CAS hisselerinin yüzde 50’sinin özel bir şahıs tarafından alınacak olmasını eleştirdi.  Saner, “Devlette böyle bir ciddiyetsizlik kabul edilemez” dedi.

“Başbakan dün ne dedi bugün ne yapıyor”  diyen Saner, “Başbakan’ın son zamanlarda alınganlık yaparak insanların eylem haklarına karıştığını” ileri sürdü.

CAS çalışanlarının yerel seçimlerden 24 saat sonra durdurulduğunu ifade eden Saner, “Biz gerekeni yaptık…batırmadık…biz kaçtık tepe taklak oldu” ifadelerini kullandı.

KTHY çalışanları için ne yapıldığını veya CAS çalışanları için de ne yapılacağının açıklanması gerektiğini söyleyen Saner, “Biz sosyal sigortalarını ödedik…şuanda CAS’ın hisseleri maliye bakanlığındadır” dedi.

Kıbrıs Türk Hava Yolları’nda çalışanların yaşadığı zor günleri anlatan Saner, CAS çalışanlarının neler yaşadığının bilinip bilinmediğini sordu.

Meclis kürsüsünün herkese önceden söyleyip de şimdi yapmadıklarının hesabının sorulduğu bir yer olduğunu ifade eden Saner, Başbakan Yorgancıoğlu’na CAS çalışanları ile ilgili görüşlerini neden açıkça söylemediğini sordu.

YORGANCIOĞLU

Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da söz alarak, tüm milletvekillerinin söz alıp konuşmasının normal olduğunu dile getirerek, yapılan söylemlerin doğruluk payının araştırılması gerektiğini söyledi.

UBP Milletvekili Ersan Saner’in eskiyi çok çabuk unuttuğunu söyleyerek, kendilerinin de bu çalışanlar için çalışmalar yaptıklarını, bu sorunu en kötü ihtimalle 2015 yılında çözebileceklerini paylaştıklarını kaydetti.

Yorgancıoğlu, BRT’nin bir aya yakın Başbakanlık binası önünde çadır eylemi yaptığını fakat kendilerinin hiç bu duruma müdahale etmediklerini belirtti.

Yorgancıoğlu, eleştirilerin yapılmasının normal olduğunu fakat bunun doğru zeminde yapılması gerektiğini söyledi.

SANER

UBP Milletvekili Ersan Saner tekrar söz alıp, KTHY’nin batış sebebinin ileriyi görmemezlikten veya vizyonsuzluktan kaynaklandığını ileri sürerek, Başbakanın ekibinin kendisini düzgün bilgilendirmediğini savundu.

Saner, Başbakan ve Yardımcısının Bakanlar Kurulu toplantısı sırasında Başbakanlık önünde eylem yapan CAS çalışanlarına, “Burada bulunmanızın bir anlamı yok” deyip demediğini sordu.

CAS çalışanları Saner’in konuşmasının ardından Meclis Genel Kurul salonundan çıktı.