Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, Bayrak Radyosu’nda yayınlanan “Günün Panoraması” programına katılarak projelerini anlattı. Sucuoğlu, “Hedefimiz 8 ay boyunca turizmde yakaladığımız sinerji ve ekip ruhunu sağlıkta da oluşturmak” dedi

“Sağlık olmazsa olmazdır” diyen Bakan Sucuoğlu, hükümetin güvenoyu almasının ardından ciddi girişimler başlatılacağını vurguladı.

Sucuoğlu, sağlıkla ilgili hedeflerinin Genel Sağlık Sigortası’nı hayata geçirmek, Lefkoşa’ya yeni bir hastane, onkoloji merkezinin hizmete girmesi ve Lefkoşa’ya ikinci bir poliklinik olduğunu söyledi.

Sağlıkta sistemin aksamadan yürüyebilmesi için öncelikli olarak bu alanda hizmet veren doktor ve sağlık çalışanlarının huzurlu olması gerektiğini belirten Bakan Sucuoğlu, “Hedefimi, Türkiye’de başarılı bir şekilde yürüyen “Genel Sağlık Sigortası” sistemini 2017 yılının sonuna kadar hayata geçirmektir” dedi.

Sucuoğlu, sistemin hayat bulması halinde sağlıkta yaşanan kan kaybının sona ereceğini vurguladı. “Bu yöndeki çalışmalarımız paydaşlarımızla birlikte sürdüreceğiz Başbakanın sistemin hayat bulabilmesi açısından desteği yanımızda umudumuz bu modeli ülkemize de uyarlayıp vatandaşın sağlık alanında hizmet verenlerin de mutlu olacakları bir yapıyı kurmaktır” dedi.

Açıklaması sırasında Başkent Lefkoşa’ya bin yataklı çağdaş bir hastane müjdesi de veren Bakan Sucuoğlu, “Burhan Nalbantoğlu artık beklentilere yanıt veremiyor. Antalya’da bin yataklı bir kent hastanesi örneği var. Güvenoyunun ardından sağlık alanında tecrübe sahibi bir ekiple buraya bir ziyaret gerçekleştirip incelemelerde bulunacağız. Hastane BRT’nin hemen arka kısmında bulunan alana inşa edilecek. Hastanenin finansörü ise Türkiye olacak. Bu konuda çok şanslıyız. Sayın Tuğrul Türkeş, Kıbrıs Türkü için büyük bir şans ve bu hastane konusunda da bizlere desteği tam” diye konuştu.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, onkoloji hastanesinin açılışıyla ilgili bilgi de verdi. Onkoloji merkezini Mayıs ayı sonunda hizmete koymayı hedeflediklerini belirten Bakan Sucuoğlu, merkezde görev yapmak üzere 2 onkologla anlaşmaya vardıklarını; doktorlardan birinin sürekli merkezde hizmet yapacağını diğerinin ise programlanan günlerde hastalara hizmet vereceğini kaydetti.

Artan hasta yoğunluğuyla ilgili olarak da bilgi veren Bakan Sucuoğlu, başkentte Domuzcular Burnu’ndaki polikliniğe ek olarak Surlariçi bölgesi civarında ikinci bir polikliniğin açılmasının gündemde olduğunu açıkladı. Özellikle,özel hastaneler üzerinden yaşanan olumsuzlukların ülkenin sağlık alanındaki imajına zarar verdiğini de anımsatan Sucuoğlu, sektördeki mevcut denetlemelerin artırılarak sürdürüleceğini vurguladı.

Sucuoğlu, “Yasa dışı kürtaj olayıyla birlikte yaşadığımız süreç bizi hem üzdü hem de yaraladı. Tüp bebek konusu son derece titiz ve spekülasyona açık bir konu. Önümüzdeki süreçte gerek devlet gerekse özel hastane ve merkezlere yönelik denetimler büyük bir titizlik içinde yürütülecektir.Biz ülkemizin kötü örneklerle değil güzel işlerle anılmasını istiyoruz” diye konuştu.