Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütü PKK'nın Erzurum-Iğdır karayolunda 11 aracı yaktığını açıkladı. Şırnak'ta ise bölücü terör örgütü PKK mensubu teröristlerin iki kışlaya ateş açtığı bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada; bölücü terör örgütü mensubu silahlı bir grup terörist tarafından, Erzurum- Iğdır karayolu Kars Kağızman Gavalık Tepe mevkiinde kesildiği ve Erzurum'dan Iğdır'a gitmekte olan on bir aracın durdurularak yakıldığı kaydedildi. Olay yerine Jandarma unsurlarının sevki üzerine, teröristler bölgeden kaçtığı ve yolun tekrar trafiğe açıldığı bildirildi.

İŞÇİLERİ ALIKOYAN PKK, İŞ MAKİNESİNİ PATLATTI

Bölücü terör örgütü mensubu üç terörist, Şırnak Silopi Görümlü beldesinde bulunan Silopi Termik Santrali tarafından işletilen kömür ocağına gelerek, ocakta çalışan iki işçiyi alıkoyduğu kaydedilerek bir adet iş makinesini uzaktan komutalı El Yapımı Patlayıcı ile tahrip edildiği ifade edildi. Teröristler tarafından alıkonulan iki işçinin bilahare serbest bırakıldığı belirtildi.

KIŞLAYA ATEŞ AÇILDI

Yüzleri maskeli bir grup tarafından, 21 Temmuz 2015'te, Şırnak Cizre'de, Kara Kuvvetleri Komutanlığı 172'nci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcılığına ait iki kışlaya, ilçe içerisinden uzun namlulu silahlarla kısa süreli ateş açıldığı vurgulanarak açılan ateşe nöbetçiler tarafından derhal ateşle karşılık verildiği ve açılan karşı ateşleri müteakip anılan grubun ateşlerinin kesildiği ifade edildi.

Söz konusu olaylarda herhangi bir zayiat meydana gelmediği bildirildi.