İstanbul Yenikapı'da düzenlenen "Demokrasi ve Şehitler" mitinginde daha önce duyurulan programda olmadığı halde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulûsi Akar da konuştu. Orgeneral Akar, ilk kez bir mitingde milyonlarca insana hitap etti.

Orgeneral Akar, "Hâin FETÖ, tarihimizde görülmemiş bir şekilde, vatanımıza, milletimize, Cumhuriyetimize bu zilleti ve rezaleti yaşatmış ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şan ve şerefle dolu geçmişine kara bir leke sürmüşlerdir" dedi. Akar, "Bu rezaleti Türkiye Cumhuriyeti devletine, mazisi şan ve şerefle dolu Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve asil milletimize yaşatan hâinler en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın" dedi.

Akar'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"15 Temmuz günü ülkemizin tüm kurum ve kuruluşlarıyla birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri'ne sızmış, bir grup illegal çete mensubu terörist hâin Fetullahçı Terör Örgütü, tarihimizde görülmemiş bir şekilde, vatanımıza, milletimize, Cumhuriyetimize bu zilleti ve rezaleti yaşatmış ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nin şan ve şerefle dolu geçmişine kara bir leke sürmüşlerdir. Her yönüyle milli ve yerli olan yüksek siyasi liderlikçe verilen direktifler doğrultusunda, asil milletimiz sizler ve onun bağrından çıkan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçek evlatlarıyla emniyet mensupları, kahramanca ve ferasetle bu hâin girişime karşı koymuşlardır. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve bağrından çıktıkları milletimize ihanet eden bu alçaklara layık oldukları cevap tereddütsüz bir şekilde alanlarda verilmiştir. Bu rezaleti Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, mazisi şan ve şerefle dolu Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve asil milletimize yaşatan hâinler en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın."

"Hâinlerle TSK’nın kahraman mensuplarının ayırt edilmesi bize güç verdi"

"Burada özellikle şunu belirtmek isterim. 15 Temmuz akşam saatlerinde TSK’da yuvalanan illegal çete mensubu terörist hâinlerin, FETÖ’nün darbe girişiminin TSK’nın vatanını, milletini, bayrağını seven ezici çoğunluktaki mensuplarıyla kesinlikle hiçbir alâkası yoktur. Asker elbisesi içine girmiş eli kanlı hâinlerle görevinin başında olan, ülkemizin bekâsı için aynı zamanda terör örgütü PKK ve diğer tehditlerle de canla başka mücadele eden TSK’nın kahraman mensuplarının çok iyi ayırt edilerek davranılması bizlere güç ve moral vermiştir.

Asil milletimizin canı pahasına, demokrasinin devamı için gösterdiği fedakârlık her türlü takdirin üzerindedir. Bundan dolayı sizlerin şahsında asil milletimize şükranlarımı sunuyorum.

Milletimizin bu tavrı TSK’nın demokrasi ve hukukun üstünlüğüne bağlı ezici çoğunluğunun tavrıyla bütünleşerek ordu-millet kavramının daha da güçlenmesini sağlamıştır. Atatürk’ün de işaret ettiği 'Hâkimiyet milletindir' düsturu bizim en temel anlayışımızdır. Bayrak, vatan, devlet ve milleti için ölürsem şehit kalırsam gâzi anlayışıyla görev yapan TSK tüm personeliyle, demokratik hukuk sisteminin içinden devletimizin ve milletimizin emrinde ve görevinin başındadır."

Kaynak: Al Jazeera