TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Teröre rağmen, terörün tahriklerine, terör destekçilerinin provokatif açıklamalarına rağmen terör karşısındaki dirayetli duruşumuzu koruduk, koruyoruz" dedi.

Görev süresi sona erecek olan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Devlet Şeref Madalyası tevcih edildi.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'e devletin bekası, ülkenin ve milletin bölünmez bütünlüğü, toplumun huzuru birlik ve beraberliği için gösterdiği üstün başarılar sebebiyle devlet şeref madalyası takdim etmek üzere bir araya geldiklerini söyledi.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'e bugüne kadar gerçekleştirdiği başarılı çalışmalar sebebiyle tebrik ettiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türk Silahlı Kuvvetleri'nin çeşitli kademelerinde yürüttüğü görevini son 4 yıldır Genelkurmay Başkanı olarak sürdüren Orgeneral Necdet Özel'e gerek başbakanlığım gerekse cumhurbaşkanlığım döneminde yakın mesai içinde olduk. Bu süreçte ülkemiz bakımından hem içeride hem de dışarıda son derece kritik gelişmeleri hep birlikte yaşadık. Kendisiyle gerçekten uyumlu ve verimli çalışma imkanı bulduğumu özellikle belirtmek isterim. Sayın Özel'e Türk Silahlı Kuvvetlerimizin anayasa ve hukuk devleti içerisinde görevini yürütme hususunda gösterdiği hassasiyet sebebiyle ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

"SON DÖNEMDE YAŞADIĞIMIZ HADİSELER ÜLKEMİZİN GÜÇLÜ ORDUYA OLAN İHTİYACINI BİR KEZ DAHA GÖSTERMİŞTİR"

"Ülkemizin ve milletimizin gözbebeği bir kurum olan TSK'nın her türlü kısır tartışma ve haksız ithamdan uzak bir şekilde görevini yürütebilmesine önem veriyorum" diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

"Son dönemde yaşadığımız hadiseler ülkemizin güçlü orduya olan ihtiyacını bir kez daha göstermiştir. Geçtiğimiz 12 yılda savunma sanayimizi geliştirmek için sarf ettiğimiz çabaların ve bu konudaki samimi hassasiyetimizin en büyük şahidi TSK'nın mensuplarıdır. TSK mensuplarının morallerini bozmaya yönelik girişimler karşında genelkurmay başkanımızın gösterdiği duyarlılığı da yakından biliyorum. Türkiye'ye ve milletimize yönelik saldırılar çok farklı kaynaklardan ve çok farklı biçimler altında gelebiliyor. Bunların bir kısmı en başından tespit edilebiliyorken bir kısmını ancak dana sonra fark edebilmek mümkün oluyordu. Paralel Devlet Yapılanması adını verdiğimiz örgüt bunun son örneğidir. Bu örgütle mücadele konusunda ortaya koyduğumuz kararlı tutumu gayet iyi milletimiz biliyor. Paralel devlet yapılanmasının TSK içinde yol açtığı sıkıntıların çözümü içinde genelkurmay başkanımızla işbirilği içinde olduk. İnşallah TSK'nın tüm unsurlarıyla tüm personeliyle görevini en iyi şekilde yerine getirebilmesi konusundaki çalışmalarımızı yeni genelkurmay başkanımız ve kuvvet komutanlarımızla da birlikte sürdüreceğiz."

"BAŞKOMUTANLIK GÖREVİMİ LAYIKIYLA YERİNE GETİRMENİN GAYRETİ İÇİNDEYİM"

Anayasaya göre Cumhurbaşkanlığı makamıyla birlikte taşıdığı diğer bir şerefli unvan olan başkomutanlık görevini layıkıyla yerine getirmenin de gayreti içerisinde olduğunu kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hem cumhurun hem TSK'nın başkanlığı gibi iki önemli görevini yürütme şerefini şahsıma bahşettiği için Rabbime hamd ediyorum. Türkiye olarak 20 Temmuz'da Suruç'ta meydana gelen bombalı saldırıdan beri yeni bir terör saldırısına maruz kaldık. Suruç'taki terör eyleminde 33 kişi hayatını kaybetti. Akabinde DAİŞ terör örgütünün sınır karakolumuza yönelik yaptığı saldırıda bir astsubayımız şehit oldu. Daha sonraki günlerde terör örgütleri polislerimizi, askerlerimizi, resmi kurumlarımızı ve sivilleri hedef alan saldırılar düzenledi. Ben buradan bir kez daha şehitlerimize ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, geride kalanlarına sabır ve başsağlığı diliyorum" diye konuştu.

"TERÖR ÖRGÜTÜNÜN CİDDİ KAYIPLAR YAŞADIĞINI BİLİYORUZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ülkenin değişik illerinden her gün hain ve kalleş saldırı haberlerini almaya devam ettiklerini belirtti.

Dün İstanbul'da bir emniyet müdürünün cenaze törenine katıldığını anımsatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şırnak'ta polisimiz ve bir askerimiz şehit edildi. Biz 40 yıldır terörle mücadele eden, on binlerce vatandaşını terör saldırılarında kurban vermiş bir ülkeyiz. Terörün amacını, hedeflerini, oluşturmak istediği korku iklimini gayet iyi biliyoruz. Türkiye'yi çekmek istedikleri tuzağın farkındayız ve biz bu tuzağa asla düşmeyeceğiz. Suriye'deki ateşi, Irak'taki istikrarsızlığı ülkemize taşımak isteyenlere geçit vermedik, vermeyeceğiz. Teröre rağmen, terörün tahriklerine, terör destekçilerinin provokatif açıklamalarına rağmen terör karşısındaki dirayetli duruşumuzu koruduk, koruyoruz. Ülke sınırlarımız içinde ve dışında gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda terör örgütünün çok ciddi kayıplar yaşadığını biliyoruz. Aynı şekilde güvenliğimiz için tehdit teşkil eden DAİŞ terör örgütünün unsurlarına karşı da etkili operasyonlar gerçekleştirdik. Bizim için terör örgütleri arasında hiçbir fark yoktur. Adı, amacı, sembolü, söylemi ne olursa olsun bizim için terör örgütü terör örgütüdür. Biz hepsiyle mücadele ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz" şeklinde konuştu.