Genelkurmay Başkanlığı, kara hudutlarımızda yasa dışı geçiş teşebbüsü esnasında toplam bin 38 şahsın yakalandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Hudut Birlikleri tarafından gün içerisinde, yasa dışı yollarla, Suriye'den Türkiye'ye girmeye çalışan 998 şahıs ve Türkiye'den Suriye'ye çıkmaya çalışan dört şahıs olmak üzere toplam bin 2 şahsın yakalandığı bildirildi.

Ayrıca hudut hattında; dokuz adet tüfek, 67 adet şarjör, bir adet av tüfeği dürbünü, 2 bin 475 adet tabanca mühimmatı, 225 karton sigara, 9,8 kg uyuşturucu madde, 60 kilogram muhtelif gıda maddesi, dört adet büyükbaş/küçükbaş hayvan ele geçirildi.

Öte yandan, gün içerisinde yasa dışı yollarla İran'dan Türkiye'ye girmeye çalışan 26, Türkiye'den Yunanistan'a çıkmaya çalışan 10, Türkiye'den Bulgaristan'a çıkmaya çalışan 4 şahıs yakalandı.

Kara hudutlarımızda yasa dışı geçiş teşebbüsü esnasında toplam bin 38 şahsın yakalandığı vurgulanarak, "Ayrıca, Jandarma Genel Komutanlığı unsurları tarafından Türkiye'de bulunmak için yasal gerekleri taşımayan 622 şahıs ve Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından 810 şahıs yakalanmıştır" denildi.

9 TERÖRİST TESLİM OLDU

Genelkurmay Başkanlığı, terör örgütünün Irak'ın kuzeyinde bulunan kamplarından kaçan yedi teröristin de Habur sınır kapısında güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Kars Sarıkamış'ta yol kontrol unsuruna şüpheli bir araçtan açılan ateş sonucunda bir teröristin etkisiz hale getirildiği, üç teröristin yakalandığı bildirildi.

Hakkâri Merkez'de bir jandarma karakoluna patlayıcı yüklü araçla yapılmaya çalışılan saldırı girişimi önlenirken, araç karakola 250 metre kala içindeki iki terör örgütü mensubu ile birlikte imha edildi.

Siirt'de bir karakola saldırıda bulunan teröristlerden birinin bölgede icra edilen operasyonda bir kalaşnikof piyade tüfeği, beş şarjör ve 150 fişek ile birlikte yakalandığı belirtildi.

İKİ TERÖRİST TESLİM OLDU

Şırnak'ta bir, Hakkari'de bir olmak üzere iki terörist güvenlik güçlerine teslim oldu.

Hakkâri Şemdinli'de tuzaklanmış iki el yapımı patlayıcı bulunarak imha edildi.

7 TERÖRİST TESLİM OLDU

Terör örgütünün Irak'ın kuzeyindeki kamplarından kaçan yedi teröristin Habur sınır kapısında güvenlik güçlerine teslim olduğu bildirildi.