Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, “Türk askeri Kıbrıs’tan çekilmeye başladı” iddialarına ilişkin açıklamada bulundu.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunanAlevkayası Komando Taburu’nun Türkiye’ye gönderildiği haberi üzerine “Türk askeri Kıbrıs’tan çekilmeye başladı” yorumu yapılmıştı.

Sözcü gazetesi Ankara Temsilcisi Saygı Öztürk, bugünkü yazısında Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar’ın bu iddialara karşılık açıklamasına yer verdi.

Genelkurmay Başkanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanı Tuğgeneral Ertuğrulgazi Özkürkçü’nün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın konuya ilişkin mesajını ilettiğini belirten Saygı Öztürk o mesajı şöyle aktardı:

“Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde bulunan çok iyi eğitimli er ve erbaşlardan oluşan tabur, Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesine gönderildi. Bunlar, üs bölgesinin korunması görevini yürütecek. Bugüne kadar bu görevi yürüten Beytüşşebap Jandarma Alay Komutanlığı’ndaki uzmanlardan oluşan yani er ve erbaşların bulunmadığı komando taburu ise boşa çıkacak, onlar da operasyonları yürütecek. KKTC’den gelen birliğin Türkiye’ye gönderilmesinin Kıbrıs görüşmeleriyle ilgisi yok. Beytüşşebap’ta er ve erbaşlardan oluşan Jandarma Komando Taburu oluşturulacak. Onların kısa süre sonra gelip göreve başlamasının ardından, KKTC’den gelen Alevkayası Taburu da yeniden KKTC’deki görevine uğurlanacak. Böylece, er ve erbaşlardan oluşacak tabur, operasyonlara gitmeyecek, üs bölgesini koruyacak, onlardan boşa çıkan uzmanlardan oluşan tabur ise operasyonları yürütecek.”

244 ASKER, 155 POLİS, 8 KÖY KORUCUSU

Saygı Öztürk aynı zamanda yazısında şehit sayısına ilişkin güncel bilgiyi de paylaştı. “7 Haziran 2015 tarihinden bu yana kaç şehit verdiğimizi yetkililer sağlıklı bir biçimde açıklamıyor” diyen Öztürk’ün verdiği şehit sayısı şöyle:

“Dünkü tarih itibariyle şehit sayımızı açıklayalım: 244 asker, 155 polis, 8 köy korucusu olmak üzere toplam 407 güvenlik görevlisi…”  (Odatv.com)