Genelkurmay Başkanlığı, son bir gün içerisinde meydana gelen terör olayları ile ilgili açıklama yaptı.

Genelkurmay Başkanlığının resmi internet sitesinden yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Erzurum-Ardahan karayolu kesilerek, bir yolcu otobüsünün yakıldığı kaydedilerek durdurulmaya çalışılan minibüslerden birinin kaçma teşebbüsünde bulunması üzerine ateş açıldığı ve minibüs şoförünün vefat ettiği bildirildi. 17 Ağustos 2015 günü saat 15.40 sıralarında keşif maksadıyla bölgede bulunan unsurlara saldırı düzenlendiği kaydedilerek bir Geçici Köy Korucusunun şehit olduğu vurgulandı.

KARAKOLA VE İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ'NE SALDIRI

Bitlis'in Hizan ilçe merkezinde, İlçe Jandarma Komutanlığı ve İlçe Emniyet Müdürlüğüne uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulduğu vurgulanarak, "Unsurlarımız tarafından anında karşılık verilmiştir. Saldırı sonucunda bir Jandarma Uzman Onbaşı yaralanmıştır" denildi.

Bölücü terör örgütü mensupları tarafından, Tatvan Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanlığı nizamiyesine yaklaşan plakası belirsiz bir araçtan beş altı el ateş edilerek silahlı saldırıda bulunulduğu ifade edildi.

KORCU KAÇIRILDI

Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Van'ın Çatak ilçesi Övecek Mahallesinde, Siirt-Çatak karayolu trafiğe kapatıldığı kaydedilerek durdurulan bir geçici köy korucusunun kullanmış olduğu minibüsle birlikte kaçırıldığı ifade edildi. Kaçırılan geçici köy korucusunun, aynı gün saat 20.00 sıralarında ailesini cep telefonundan arayarak, bölücü terör örgütü mensuplarının kendisini Dalbastı Mahallesinde serbest bıraktığını ve 18 Ağustos 2015 günü eve geleceğini söylediği kaydedildi.

ÜÇ ARAÇ YAKILDI

Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından Tunceli-Ovacık kara yolu kesildiği, propaganda ve kimlik kontrolü yapılarak trafik akışı belli bir süre engellendiği ve üç araç yakıldığı ifade edilerek müteakiben kara yolunun saat 19.40 sıralarında trafiğe açıldığı bildirildi. Bölücü terör örgütü mensubu ikisi kadın 5 terörist tarafından 17 Ağustos 2015 günü saat 15.00'da, Şırnak / Beytüşebbap ilçesi Hisarkapı mevkiinde, karayolu kesilmiş bir vatandaşa ait araç durdurularak araçta bulunan 6 bin 400 kase yoğurdun gasp edildiği belirtildi.

OTOMOBİL GASP EDİLDİ

Bölücü terör örgütü mensubu silahlı bir grup terörist tarafından Diyarbakır'ın Lice ilçesi mülki sınırları içerisinde, Diyarbakır-Bingöl karayolu Lice-Kayacık yol ayrımında kesildiği ve sivil bir otomobilin gasp edildiği bildirildi. Şanlıurfa Ceylanpınar'da hudut unsurlarına, bir teröristin silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu ifade edildi. Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Kars'ın Sarıkamış İlçesinde, arazide odun toplayan iki şahıs tehdit edildiği belirtilerek şahıslara ait iki adet traktör ile üç adet cep telefonu gasp edildiği bildirildi.

PATLAYICI BULUNDU

Bölücü terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Sivas'ın Divriği ilçesi Kemerkol Tepe mevkiinde, bir metal sandık içerisine yerleştirilmiş 20 kg ağırlığındaki el yapımı patlayıcı bulunduğu vurgulanarak İl Jandarma Komutanlığı Patlayıcı Madde İmha Timi tarafından yerinde imha edildiği açıklandı.