Şile'de kendisini polis olarak tanıtarak bir kadını dolandırmak isteyen dolandırıcılar, polisin gazete kupürü operasyonuyla yakalandı. Banka ile ortaklaşa yapılan operasyonda para yerine gazete kupürü balyasını teslim alan dolandırıcılar suçüstü yakalandı.

Olay, 20 Temmuz 2015'te saat 14.00 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giden Ayşe Sevim A., kendisini polis olarak tanıtan bir şahsın ablası Zeynep Y.'yi dolandırdığı gerekçesiyle ihbarda bulundu. Ablasının kendisini arayan şahsın direktifleri doğrultusunda 13 altın bilezik, 4 altın zincir, 2 altın küpe ve 4 altın yüzüğünü Şile Devlet Hastanesi bahçesinde tanımadığı bir şahsa teslim ettiğini ve daha sonra aynı numaradan tekrar aranarak ablasının bu kez bir bankaya yönlendirildiğini aktardı. Arayan şahsın ablasına bankadan çekebildiği kadar kredi çekerek aynı yerde kendilerine teslim etmesini istediklerini aktardı.

İHBAR ÜZERİNE HAREKETE GEÇEN POLİS KONTROLLÜ TAKİP BAŞLATTI

Yapılan bu ihbar üzerine harekete geçen ekipler, şüpheli şahsın yakalanması için kontrollü takip başlattı. Yapılan tespitlerin ardından banka şubesine giden sivil ekipler, durumu banka müdürüne aktararak kredi işlemlerine onay verilmiş gibi hareket edilmesini sağladı.

POLİSİN GAZETE KUPÜRÜ OPERASYONUYLA YAKALANDI

Ardından Zeynep Y.'ye para yerine paketlenmiş gazete kupürü verildi. Olup bitenden habersiz olan Zeynep Y. ise daha sonra parayı teslim etmek üzere bankadan çıkarak Şile Devlet Hastanesi bahçesine geri gitti. Burada kendisini bekleyen şahsa zarfı teslim ettiği andan itibaren operasyon başlatan ekipler, önce Mehmet Y.'yi, ardından bir kafede durumu izleyen suç ortağı Mehmet Y.'yi suçüstü gözaltına aldı. Yakalanan şüpheliler önce Şile Polis Merkezi'ne ardından da Asayiş Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi.

Şüphelilerin emniyetteki sorgusu sürerken, konuyla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı.