5 yıl önce Mahmut Özdemir, kendi imkanları ile yaklaşık 1.5 milyon yatırım yaparak oluşturduğu geri dönüşüm fabrikasını kapattı.

Devletin vurdum duymazlığı yüzünden bu hale geldiğini belirten Mahmut Özdemir, bu  fabrika’nın çalıştığı dönemlerde buradan 300 kişinin ekmeğini kazandığını ve ülkeye her ay 250 bin TL  para girdisi olduğunu belirtti.

Fabrikanın kapanmasının ardından devlet yetkililerinin, ve hatta çevrecilerin bile ilgilenmediğini sözlerine ekleyen Özdemir, 5 ay öncesine kadar fabrika çalışır halde olduğunu ancak çeşitli sebeplerden ve nedenlerden dolayı Fabrikanın daha verimli olabilmesi için eski Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’na giderek durumu izah ettiğini söyledi.

Daha sonra ise fabrikasının daha iyi çalışabilmesi için yurt dışındaki evini bile satarak tüm yatırımlarını bu ülkeye ve bu fabrikaya yatıran ve umutlarını bu fabrikaya bağlayan Mahmut Özdemir, maalesef umutlarının boşa çıktığını ve yap boz tahtasına dönen hükümetler yüzünden bu duruma düştüğünü belirterek gelmiş, geçmiş çevre ile ilgilenen Bakanların bile bu  fabrikanın olduğundan bile haberleri olmadığını olsa bile kendileri ile ilgilenmediğini söyleyen Özdemir, sayın eski Başbakan Özkan Yorgancıoğlu ile iki kez görüştüğünü ve olanları anlatırken ağladığını dile getirirken, hiç bir ülkenin Başbakanı, bir iş adamının ağlayışını böyle izlemediğini dile getirdi.

Plastikten atık yağlara kadar değerlendirme kapasitesi olan fabrikanın devlet tarafından destek görmediğini ve kendi sigortasını yatıramaz hale geldiğini ve hükümetten destek beklediğini, fabrikasını tekarardan faaliyete geçirmek istediğini sözlerine ekledi.

Hiç kimsenin ilgilenmediğini sürakli olarak vurgulayan Mahmut Özdemir, devletin durumunun ortada olduğunu, iş adamları batmaya devam ettiği sürece ilerleyen zamanlarda daha da kötüye gideceğini söyledi.

Daha öncede Japonya’dan fabrikaya iş adamı gelerek 5  Milyon Dolar yatırım yaptığını, Japonya’dan gelen iş adamı için iş izinlerinin bile alındığını, burda kurulacak olan fabrika da  50 kişilik bir ekiple 3  gün içinde diğer ülkelere malların ihracatının yapılabileceğini belirtti.

Devletten hiç bir şekilde maddi bir destek istemediğini söyleyen Özdemir, manevi olarak destek istediğini vurguladı.

Güngör çöplüğüne de talip olduklarını beliten Mahmut Özdemir, Güngör çöplüğünün canlı bir bomba halinde olduğunu, ilerleyen zamanlarda patlamaya başlayacağını ancak kimsenin bu durumun farkında olmadığına değindi.

Duyarlı vatandaşların, ilkokul ve orta okulların da yardımı ile fabrikanın işler faaliyette olmasını sağlıyordu. 7 dönümlük bir arazi üzerine kurulan bu iş yerinin kapatılmasının ardından kimsenin bu durumla ilgilenmemesi son derece üzücü olduğunu söyleyen Özdemir,  İki  ay önce kalp ameliyetı olduğunu ve bu içler acısı durumdan kurtulmak istediğini belitti.

Mahmut Özdemir sözlerini  “ ben kimim ki , koskoca Asil Nadir’i yemişiz” şeklinde sonlandırdı.

Kaynak: MHA

dsc_0312-001.jpg

dsc_0313.jpg

dsc_0314-001.jpg

dsc_0316.jpg

dsc_0317.jpg

dsc_0318-001.jpg

dsc_0319.jpg

dsc_0322-001.jpg

dsc_0321-001.jpg