Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal, Değirmenlik Belediyesi’ne bağlı köylerde yerlere atılarak büyük çevre kirliliği yaratan ve doğada yüzyıllarca kaybolmayan alüminyum meşrubat kutularının, Yeşil Barış Hareketi’nin başlatmış olduğu “Teneke Çocuk” projesi kapsamında toplatılarak, elde edilecek gelirle hastanelerin çocuk hastalıkları servislerinin ihtiyacı olan cihaz ve donanımların alınmasına katkıda bulunacaklarını söyledi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Yeşil Barış Hareketi Başkanı Doğan Sahir, Değirmenlik Belediye Başkanı Osman Işısal’ı ziyaret etti.

Işısal yaptığı konuşmada, projeye Değirmenlik Belediyesi’ne bağlı köylerin de dahil edilmesini kararlaştırdıklarını ifade etti. Belediyenin olanakları ölçüsünde kampanyaya destek vereceklerini kaydeden Işısal, hasta çocuklara ışık olabilmek için başlatılan bu anlamlı çevre hareketine katkı koymaktan mutluluk duyduklarını söyledi.

“NEDEN TENEKE KUTU GERİ DÖNÜŞÜMÜ?”

Belediye açıklamasında, geri dönüşüm projesinin avantajlarına da yer verilerek, bunlar şöyle sıralandı:

“Bir teneke kutu doğada 200-250 yılda kaybolur.
Geri dönüştürülen teneke kutu 60 günde raflara döner.

Geri dönüştürülen bir teneke kutu ile kazanılan enerji, televizyonunuzu 3 saat çalıştırır.

Dünyada bir yılda tüketilen kola, meyve suyu, bira gibi içecek kutularından geri dönüşümle 10 adet büyük yolcu uçağı üretilebilir.”