GİAD Başkanı Ceyhun Tunalı bugün yaptığı yazılı açıklamada, CTP ve UBP’nin bugün itibariyle 350 kalem üzerine yapmış olduğu zam açıklamasının ülke yönetmekten ve ekonomiden anlamadıkları ve sadece günü kurtarma politikası güttüklerini bir kere daha gösterdiğini savundu.

Devlet Planlama Örgütü’nün 2016’da ekonomik büyüme öngörüsü yüzde 3.8 iken minimum yüzde 6 seviyelerinde zam yapmanın ekonominin kendi doğruları ile örtüşmediğini söyleyen Tunalı, “Hal böyle iken muhtemelen yükselecek olan enflasyonun hayat pahalılığına neden olacağı da ortada iken, yapılan zamlarla devlete gelir elde edilemeyeceğini anlamak için ekonomist olmaya gerek yok” dedi.

Tunalı, petrol varil fiyatlarının 27 dolar seviyelerine inmesine rağmen halen daha bundan kaynaklı yapılması gereken indirimlerin de bilerek yapılmıyor olmasının da hükümetin “şark kurnazlığı” yapmaya çalıştığının bir göstergesi olduğunu savundu.

Tunalı şöyle devam etti:

“Artık ülkede ekonominin çarklarının durma noktasına geldiğinin görülmesi, devletin düzensiz ve kontrolsüz bir yapıya sahip olmasından dolayı kamu kaynaklarının hesapsızca harcanmasının neden olduğu ekonomik çöküntünün ancak devlet tarafından atılacak olan tasarruf önlemleri ile sağlanacağı anlaşılmalı ve ona göre adımların atılması gerekmektedir. Bizleri yönetenlerden beklentimiz artık ideolojik ve parti çıkarlarının peşini bırakmaları ve asli görevleri olan ülke insanına hizmet verebilmek için başlarını kaldırıp gerçekçi ve kalıcı adımları atmalarıdır.”