Genç İşadamları Derneği (GİAD) Başkanı Cemal Gülercan, kamu sektöründeki verimsizliğin gün geçtikçe arttığını ve ülke ekonomisine olumsuz etkisinin önüne geçilemeyecek bir boyut kazandığını savundu.

Gülercan yaptığı yazılı açıklamada, kamuda ikinci iş yapan memurların tespit edilmesi konusunda yeterli denetlemeyi gerçekleştirmeyen hükümetin, bu konuda çok ciddi adımlar atması ve özellikle bakanlık özelinden gelen iç denetleme mekanizmasını geliştirerek bu tespitlerin gerçekleşmesini hızlandırması gerektiğini savundu.

Kamuda ikinci is yapılmasının ülke ekonomisi için de büyük bir sorun teşkil ettiğini ifade eden Gülercan, ikinci işi yapanların kayıt dışı ekonominin artmasına ciddi bir katkı yaptığını ve zaten çok zor şartlarda ayakta duran özel sektöre önemli bir tehdit oluşturduğunu belirtti.

İkinci iş yapan kamu çalışanlarının genelde kamu kaynaklarını kullanıp, hem zaman hem de performans kaybına sebebiyet verdiğini belirten Gülercan, işsizlik oranının yüksek olduğu KKTC’de işsiz gençlerin de iş bulma olanaklarının bu sayede azaldığını bildirdi.

Kamu Hizmeti Komisyonu’na (KHK) taşınan ve kamuda ikinci iş yapan kamu görevlisi için verilen kararı desteklediklerini, adaletli olunması maksadıyla ikinci iş yapan diğer kamu görevlilerinin de aynı muameleye tabi tutulmasını beklediklerini kaydeden Gülercan, ikinci iş yapan veya herhangi bir disiplinsizlik sergileyen kamu çalışanlarının ilgili bakanlık yetkilileri, müdürleri, amirleri, diğer kamu çalışanları veya vatandaş bildirimleri yoluyla denetlenmesinin ve yargıya taşınmasının kamudaki verimsiz ortamını ciddi şekilde iyileştireceği görüşünü savundu.

Gülercan, GİAD olarak ülke ekonomisini kalkındırmak, iyileştirip geliştirmek için atılacak her adımda destek vermeye hazır olduklarını da sözlerine ekledi.