Girne Belediyesi Tiyatro Stüdyosu (GİBETSU) ile  Çatalköy Belediye Tiyatro-su (Tiyatro Su), bildiri yayımlayarak 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü kutladı.

Ortak bildiride, 16 yıldır Beşparmak Dağları’nın kuzeyinde  çok zor koşullarda oyun sahneleyen tiyatro takımının, “inadına perde, inadına insan ve inadına tiyatro” demeye devam edeceği ifade edildi.

Bildiride her yıl 27 Mart’ta olduğu gibi yarın da yeni bir oyunla perdelerin seyirciye ücretsiz olarak açılacağı kaydedildi.

Bildiride, 1999 yılına kadar bölgede  sürekli tiyatro üreten yerleşik bir tiyatro kurulamadığına işaret edilerek  1999 yılından sonraki süreçte ise 2 yerleşik tiyatronun kurulduğu, tiyatro festivalleri düzenlenmeye başlandığı ve tiyatro salonları yapılmaya başlandığı belirtildi.

Ortak bildiride, “Amacımız tiyatronun insanları bir araya getirici gücünü kutlamak, seyirci ile daha iyi bir iletişim kurmak ve insanlar arasındaki anlayış ve barışı artırmaktır. Bu nedenle önce tiyatroda kendimizi eleştirmeliyiz. 27 Mart Dünya Tiyatro Günü kutlu olsun” denildi.