Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı, gıda güvenliği gündemiyle bir toplantı gerçekleştirdi. Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali ve Sağlık Bakanı Salih İzbul’un katılımıyla gerçekleştirilen toplantıya iki bakanlığın ilgili birimleri katıldı. Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanlığı’nda gerçekleştirilen toplantının gündemini, gıda güvenliği konusunda iki bakanlığın yürüttüğü işbirliği ve çalışmaların nasıl ileriye götürülebileceği, yasal boşlukların saptanarak çalışma başlatılması gibi konular oluşturdu.

ŞAHALİ: DENETİM YOĞUNLUĞUNU HER GEÇEN GÜN ARTIRIYORUZ

Tarım, Doğal Kaynaklar ve Gıda Bakanı Erkut Şahali, toplantının başında yaptığı konuşmada temel kaygılarından biri ve sorumluluk alanı gıda güvenliği olan iki bakanlığın biraraya gelmesinin bir ihtiyaç olduğunu ifade etti. Bakan Şahali, hem kamuoyunun güvenini artırmak, hem de yönetme sorumluluklarının bir gereği olarak gıda güvenliği konusunda denetim yoğunluğunu her geçen gün artırma çabası içerisinde olduklarını belirterek, bugün gerçekleştirilen toplantının da konuya gösterdikleri önemin bir ifadesi olduğunu vurguladı.

dsc_0025-005.jpg

İZBUL: VARSA YASAL BOŞLUKLAR GİDERİLECEK

Sağlık Bakanı Salih İzbul da konuşmasında, gıda konusna son derece önem verdiklerini ifade etti. İzbul, kamuoyunda kanser hastalığı ile gıda konusunun ilişkilendirilen konular olduğunu vurgulayarak, ilgili iki bakanlığın bir yol haritası çizmek için biraraya geldiğini belirtti. Gıda güvenliğinin halk sağlığı için önemine değinen İzbul, konuya ciddi olarak eğilerek, varsa yasal boşlukların giderilmesi yoluna gidileceğini söyledi.