Yakın Doğu Üniversitesi Büyük Kütüphane’de yer alan panelde, süt ve süt ürünlerinin önemine dikkat çekildi.

Panelde, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından, katılımcılara kısa bir müzik dinletisi sunuldu.

BEKTAŞ

Yakın Doğu Üniversitesi Rektör Yardımcı Şenol Bektaş, sütün değerli bir besin kaynağı olduğunu söyleyerek, “İyi beslenen toplumlar, iyi nesiller yetiştirir ve o toplumlar da hep ileriye gider, o nedenle bir toplumun nasıl gıda aldığı, nasıl yetiştiği ve besin türlerinin ne olduğu çok önemlidir” dedi.

Konuşmasında besin sağlığının önemine dikkat çeken Bektaş, Yakın Doğu Üniversitesi’nin toplumun büyük ihtiyacı olan Veteriner Fakültesi ile Hayvan Hastanesi’ni hayata geçirerek, insan sağlığı kadar hayvan sağlığına da önem verdiğini gösterdiğini kaydetti.

ÜRETİCİ

Kıbrıs Türk Süt Endüstrisi Kurumu Müdürü Aytaç Üretici de, süt sektörünün önemini vurgulayarak, sektörün her yıl büyüyerek gelişmekte olduğunu ancak süt tüketiminin aynı oranda gelişmediğini ifade etti.

Dünyada süt tüketiminin insan başına 120 litre olduğunu ancak ülkemizde bu oranın sadece 40 litre olarak kaldığını belirten Üretici, süt ve süt ürünlerinin tüketilmesinin teşvik edilmesi gereğine dikkat çekti.

ÖZTÜRK

Gıda, Tarım ve Enerji Bakanlığı Danışmanı Kemal Öztürk ise, konuşmasında süt sektörünün önemini dile getirdi.

Süt sektöründe uğraş veren kesimlerin büyük efor sarf ederek, ülke bütçesine büyük gelir getirdiğini kaydeden Öztürk, süt sektörünün korunmasının önemine dikkat çekti.

Öztürk Bakanlık olarak, bu sektöre emek veren üreticileri ve imalatçıları baş tacı etmeye devam edeceklerini kaydetti.

Öztürk konuşmasında yetişkinlere de seslenerek, “Süt tüketerek çocuklara örnek olunuz” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından panele, Süt Endüstrisi Kurumu tarafından hazırlanan kahvaltı ile ara verildi.