YENİ SKANDAL: Kaybolan 3 milyon TL ve Şeker Sigorta’daki uygunsuz atama, mahkemeye taşınan uzaktan erişim ile hesaplarla oynama derken, Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu, yönetim kurulu üyesi Turgay Balık’a ait iş yerini, banka yapımı için aylık 600 sterline kiraladı, 2020’ye kadar da sözleşme yaptı

Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu ve Genel Müdürlüğü, tartışmalı bir karara imza atarak, Yeniboğaziçi beldesine şube açma kararı aldı, ancak şube için belde merkezi dışına dükkan kiraladı.

Esas skandal ise, aylık 600 sterline kiralanan ve 2020’ye kadar sözleşme yapılan işyerinin, Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu’na, DP kanadından atanan Turgay Balık’a ait olması.

hhd45fd5f4d5q.jpg

Kısa üre içerisinde görevden alınması beklenen Kooperatif Merkez Bankası Yönetim Kurulu üyeleri ve emekliliğine kısa süre kalan Genel Müdür Gülhan Alp, Yeniboğaziçi’ne şube açılması kararı aldı.

Yeniboğaziçi’nin, “belde merkezine banka şubesi” açılması sevinci kısa sürdü. Yönetim kurulu ve genel müdürlük, şubenin belde dışında bir iş yerinin kiralanarak açılmasına karar verdi.

Karar kılınan iş yerinin ise, Demokrat Parti tarafından atanan yönetim kurulu üyesi Turgay Balık’a ait olması, etik açıdan da tartışma yarattı.

Başbakanlık devrede

Yeniboğaziçi ve bölge sakinleri, Kooperatif Merkez Bankası’nın bölgede şube açacak olmasına sevinirken, seçilen şube yerinde “torpil” mekanizmasının öne çıkmasına tepki gösterdi.

Konuyla ilgili harekete geçen bölge sakinleri, şubenin belde merkezinde olması gerektiğini öne sürdü.
Yeniboğaziçi, Mormenekşe, Alaniçi, Muratağa- Sandallar- Atlılar, Yıldırım, Akova gibi köylerin tamamen üretim odaklı olduğunu söyleyen belde halkı, konuyu Başbakan Ömer Kalyoncu’ya iletti.

Kalyoncu’nun gelirgelmez masasında bulduğu bu şikayetle ilgili araştırma başlattığı ve bölge halkını da dinleyerek bir karar alacağı öğrenildi.

Yalçın: Kabul etmeyiz

Yeniboğaziçi CTP’li belediye meclis üyesi Sertaç Yalçın, kararın uygulanamaz olduğunu söyledi. Ayrıntıları öğrendikçe adalete ve dürüst yönetime olan inancın kırıldığını söyleyen Sertaç Yalçın, “Yeniboğaziçi beldesinin Kooperatif Merkez Bankası Şubesi’ne ihtiyacı var. Şube açılması ne kadar doğru bir kararsa, bunu belde dışına çıkarmak da o kadar yanlış bir karardır. Hele hele etik dışı, bir yönetim kurulu üyesine ait iş yerinin kiralanması ve buna beş yıllık sözleşme yapılması, kabul dilemez bir davranıştır” dedi.

Demir: Eylem yapacağız

Yeniboğaziçi Belediye Başkanı Katip Demir, 20 Temmuz Pazartesi sonrası, bölgede eylem yapılacağını söyledi.
Kararın etik açıdan da mantık noktasında da hatalı olduğunu söyleyen Demir, “Kooperatif üretici için vardır. Ama görüyoruz ki, üreticiler değil, kişisel yakınlıklar öne çıkıyor” dedi.

Bu konuda geri adım atılmasını isteyen Katip Demir, kent merkezinde aynı paraya hatta daha ucuza kiralanabilecek işyeri bulunduğuna dikkat çekti.

Demir, “Bizi, belde üreticisinin talepleri ilgilendirir. Belediye olarak bu konuda sessiz kalmayacağız. Pazartesi gününden itibaren eylem dahil, her türlü adımı atacağız. Kooperatifi yönetenler, köylü için, üretici için var olduklarını unutmasınlar” ifadesini kullandı.