Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, yanında Giresun İl Jandarma Komutanlığı'ndan görevlilerin de bulunduğu heyetle Alucra'ya bayramlaşmaya ve şehit ailesini ziyarete gitti.

İçinde Tuğgeneral Doğru ile bir Albay, 2 binbaşı olmak üzere 8'i asker, 4'ü personel eşi ve 3 çocuğu taşıayan Skorsky S-70 tipi helikopter 17.30 sıralarında Alucra ve Yağlıdere ilçeleri arasındaki Tohumluk Yaylası'na düştü. Helikopter enkazına ilk ulaşan yayladaki köylülerin yardım ettiği yaralılar, araçlarla Alucra ve Yağlıdere'deki devlet hastanelerine taşınmaya başlandı.

Türk Silahlı Kuvvetleri web sitesinden yaptığı açıklamada helikopterde bulunan 7 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.  8 kişi de yaralandı. 

TSK olayla ilgili şu açıklamayı yaptı: 

"05 Temmuz 2016 Salı günü, zor şartlarda görev yapmakta olan karakol personeli ve aileleri ile bayramlaşmak ve onlarla birlikte olmak maksadıyla, Giresun-Alucra ve Gümüşhane-Kozağaç Jandarma Karakollarını ziyareti müteakip, Giresun’a dönerken saat 17.15 sularında bir adet Sikorsky helikopteri, Giresun-Alucra ilçesi Tohumluk Köyü mülki sınırları içerisinde henüz tespit edilemeyen bir nedenle düşmüştür.

Söz konusu elim olay neticesinde; saat 22.00 itibariyle helikopterde bulunan silah arkadaşlarımız ile eşleri ve çocuklarından yedi kişi maalesef hayatını kaybetmiş, yaralanan sekiz kişi ise derhal bölgedeki hastanelere sevk edilmişlerdir."

'Olumsuz hava koşulları'

Başbakan Binali Yıldırım İzmir'de gazetecilere yaptığı açıklamada kazayla ilgili olarak  "Yaralılar var, vefat olduğu yönünde bilgiler var. Sayıların teyide ihtiyacı var" dedi.  Yıldırım, "Şehitlerimiz var" derken helikopterin düşme nedeniyle ilgili "Terör ihtimali görünmüyor. Olumsuz hava şartları kaynaklı bir kaza kırım olduğu anlaşılıyor" bilgisini verdi. 

Bölgede bulunan Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de kazanın nedeninin 'tamamen olumsuz hava şartları' olduğunu açıklarken, "Hiçbir şekilde dışardan bir müdahale ya da saldırı nedeniyle düşme söz konusu değil.  Çünkü şehitlerimiz ve yaralılarımızın tamamın neden çarpmaya bağlı olarak meydana gelen başta ve göğüsteki travmalardır. Hiçbir şekilde patlama ya da yangın söz konusu değildiri. Yaralılarımız ve şehitlerimizdeki yaralarda yanık izi yoktur" dedi. 

Kaynak: DHA