Giresun'un önemli turizm bölgelerinden biri olan Şebinkarahisar ilçesindeki Meryemana Manastırı'nın bulunduğu tepenin eteklerindeki Çatalgöl, turizme kazandırılacak.

Giresun'un en büyük doğal gölü olarak bilinen 40 dönümlük Çatalgöl, Şebinkarahisar Kaymakamlığı tarafından yapılan çalışmaların tamamlanmasıyla turizme açılacak. İlçe merkezine bir buçuk kilometre mesafede bulunan ve Meryemana Manastırı'nın yer aldığı tepenin eteklerindeki doğal Çatalgöl'ün turizm potansiyelini değerlendirmek için yapılan çalışmaların son aşamaya geldiği belirtildi.

Giresun Valiliği Turizm Altyapı Hizmet Birliği Müdürü Tamer Uzuner, Çatalgöl'ün günübirlik veya konaklamalı turizme açılacağını söyledi. Uzuner, "Şebinkarahisar Kaymakamlı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından doğal olarak bulunan 40 dönümlük Çatalgöl çevresinde düzenlemeler yapılmaktadır. Göl etrafında yürüyüş alanları, su sporlarına uygun çalışmalar yer alacağı gibi 45 kişilik konaklama ve sosyal tesislerde yapılmaktadır. Son aşamaya gelen çalışmaların tamamlanmasıyla ciddi anlamda talipli çıkması halinde işletmesi özelleştirilecektir" dedi.

Giresun'un en büyük doğal gölü olduğunu da belirten Uzuner, "Piknik alanlarının, spor alanlarının ve kamp yerlerinin yapılması çalışmalarımız var. Göle gezilerin yapılacağı, iskele önünde su kayağı gibi tesislerin kurulacağı bir mekan olacak. Öte yandan projeler arasında yer alan Gençlik Kampı kapsamında göl çevresinde arazi üzerine yapılacak olan bungalov evler de spor amaçlı ilçeye geleceklerin konaklayabilecekleri bir merkez olacak" diye konuştu.