Kıbrıs Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne (KTMMOB)  bağlı Şehir Plancıları Odası ve Yerbilim Mühendisleri Odası, Yüksek İdare Mahkemesi’nde Girne 2. Bölge Emirname Değişikliği konusunda açtıkları davanın, emirname değişikliğinin geçici olarak  askıya alınmasıyla, ilk nazarda olumlu sonuç verdiğini ifade etti.

Şehir Plancıları Odası Başkanı Merter Refikoğlu ile Yerbilim Mühendisleri Odası Başkanı Bilal Karaman tarafından yapılan yazılı ortak açıklamada,  pazartesi günü ayrıca geçici kararla ilgili  bir  duruşma gerçekleştirileceği belirtildi.

Açıklamada, ”Gelinen aşama, ‘biz bu ülkede bir şey değiştiremeyiz’ inancı giderek yaygınlaşan insanımıza umut veren ve insanımızda ‘biz de bir şeyler değiştirebiliriz’ duygusu yaratan bir aşamadır. Bu bakımdan bağımsız mahkemenin vermiş olduğu ara emri kararı ülke demokrasisinin yerleşmesi bakımından büyük önem arz etmektedir” denildi.

Ortak açıklamada,  KTMMOB’ye bağlı iki oda olarak süreci sonuna kadar takip etme kararlılığı vurgulanarak, 3 Ağustos’tan beri Girne sokaklarında mücadele veren, köylerde bölge toplantıları yapan ve süreci canlı tutan Girne İnisiyatifi’nin mücadelesi selamlandı.