Girne Belediyesi’nin alt yapı çalışmaları kapsamında yenilediği Girne Açık Pazarı bugün törenle hizmete girdi.

Girne Otobüs Terminali ile Barış Parkı arasında çarşamba günleri kurulup halk arasında “Çarşamba Pazarı” olarak bilinen Girne Açık Pazarı’nda yapılan yenileme çalışmasında; çelik konstrüksiyon kullanılarak çatısı ‘polycarbone’ malzeme ile kapatıldı, insanların alış veriş yaparken dinleneceği oturma alanı, çeşme, park yeri ve sağlık ile yangın gibi acil durumlar için müdahale alanları yapıldı.

Yaklaşık 1 milyon 870 bin TL’ye mal olan çalışmada ayrıca belediye tarafından esnafa, gıda ürünlerinin halka sağlıklı şekilde sunulabilmesi için buzdolapları da sağlandı.

Pazar alanına harcanan miktarın 640 bin TL’lik kısmını ise Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti karşıladı.

Üç blok olarak düzenlenen çok amaçlı üstü kapalı alan, çarşamba günlerinde açık Pazar, diğer günlerde ise oto park, otobüs parkı, toplantı ve etkinlik alanı olarak hizmet verecek.

Girne Açık Pazarı’nın resmi açılışını Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü gerçekleştirdi.

Açılışa, Çatalköy Belediye Başkanı Mehmet Hulusioğlu, Lapta Belediye Başkanı Fuat Namsoy, Güzelyurt Belediye Başkanı Mahmut Özçınar, belediye meclis üyeleri ve personeli de katıldı.

1452685607.jpg

GÜNGÖRDÜ: “GİRNE MODERN, ÇAĞDAŞ BİR PAZAR YERİNE KAVUŞTU”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü açılışta yaptığı konuşmada, kent halkının modern ve çağdaş bir pazar yerine kavuştuğunu ifade ederek, hayırlı olmasını diledi.

Yenilenmesinde Türkiye Cumhuriyeti Yardım Heyeti’nin önemli katkıları olduğu ve bunun için teşekkürlerini sunan  Güngördü, yaklaşık 1 milyon 870 bin TL’ye mal olan pazar yerine harcanan miktarın 640 bin TL’sini Yardım Heyeti’nin karşıladığını kaydetti.

Girnelilerin her şeye layık olduğunu ifade eden Güngördü, bu bilinçle hareket eden belediyenin kent halkı için 365 gün hizmet için çalışmaya devam edeceğini vurguladı.

Konuşmasında İstanbul’da meydana gelen terör olayına değinerek bunun kendilerini derinden üzdüğünü dile getiren Güngördü, olayda yaşamlarını yitirenlere rahmet, yaralananlara ise acil şifalar diledi.

1452685605.jpg

PROJE NELER İÇERİYOR

Projeyle ilgili verilen bilgilere göre, otoparklarla birlikte 26 bin metrekarelik, yaklaşık 20 dönümlük bir alana üç blok olarak kurulan Girne Açık Pazar’ın 3 bin 750 metrekaresinin üzeri kapatıldı.

Girne Açık Pazar Alanı Çatı Örtüsü ve Strüktür Projesi’nde ağır çelik konstrüksiyon yapı üzerinde polycarbone çatı örtüsü kullanıldı. Proje, çatı yükseklikleri otobüs ve diğer ağır vasıtaları barındıracak şekilde düzenlendi.

Üzeri kapatılan pazar alanı, çarşamba günleri pazar olarak diğer günlerde ise otopark, otobüs parkı, toplantı alanı, etkinlik alanı gibi amaçlar için tasarlandı. Projede ayrıca altında çeşmelerin ve bankların da bulunduğu toplam 295 metre kare yarasa tipi germe sistem gölgelik alan yaratıldı. Bu alan pazarı ziyaret edenlere dinlenme, bekleme ve buluşma gibi olanaklar sağlayacak. Pazar alanında 327 araçlık açık, 103 araçlık ise kapalı otopark alanı yaratıldı.

1452685606.jpg