Alt yapı çalışmalarında bulunulan ve üstü kapatılan Girne Açık Pazarı çarşamba günü törenle resmen hizmete açılıyor.

Girne Belediyesi basın ve halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre, Girne Otobüs Terminali ile Barış Parkı arasında çarşamba günleri kurulan ve halk arasında “Çarşamba Pazarı” olarak da bilinen Girne Açık Pazarı’nın resmi açılışı saat 11.00’de yapılacak.

Alt yapı çalışmalarıyla birlikte yaklaşık 1 milyon 870 bin TL’ye mal olan Girne Açık Pazar Alanı Çatı Örtüsü ve Strüktür Projesi’yle Girne’ye 200 stant kapasiteli üzeri kapalı bir pazar alanı kazandırıldı. Çarşamba günleri pazar alanı, diğer günlerde ise otopark olarak kullanılan Girne Açık Pazar, ayrıca sosyal etkinliklere de ev sahipliği yapacak.

GÜNGÖRDÜ  “KENTE ÇAĞDAŞ BİR PAZAR ALANI KAZANDIRILDI”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne Açık Pazarı’nın alt ve üstyapı çalışmalarının tamamlandığını belirterek, yapılan çalışmada pazar alanına stand, park, dinlenme yerleri yanında sağlık ve yangın gibi acil durum müdahale alanları oluşturulduğunu kaydetti.

Girne’ye çağdaş bir pazar alanı kazandırdıklarını ifade eden Güngördü, yaklaşık 1 milyon 870 bin TL’ye mal olan pazar alanına harcanan miktarın 640 bin TL’lik kısmını TC Yardım Heyeti’nin karşıladığını belirtti.

1452516604.jpg

PROJE NELER İÇERİYOR

Otoparklarla birlikte 26 bin metrekarelik, yaklaşık 20 dönümlük bir alana üç blok olarak kurulan Girne Açık Pazar’ın 3 bin 750 metrekaresinin üzeri kapatıldı.

Girne Açık Pazar Alanı Çatı Örtüsü ve Strüktür Projesi’nde ağır çelik konstrüksiyon yapı üzerinde polycarbone çatı örtüsü kullanıldı. Proje, çatı yükseklikleri otobüs ve diğer ağır vasıtaları barındıracak şekilde düzenlendi.

Üzeri kapatılan pazar alanı, çarşamba günleri pazar olarak diğer günlerde ise otopark, otobüs parkı, toplantı alanı, etkinlik alanı gibi amaçlar için tasarlandı. Projede ayrıca altında çeşmelerin ve bankların da bulunduğu toplam 295 metre kare yarasa tipi germe sistem gölgelik alan yaratıldı.

Bu alan pazarı ziyaret edenlere dinlenme, bekleme ve buluşma gibi olanaklar sağlayacak. Pazar alanında 327 araçlık açık 103 araçlık ise kapalı otopark alanı yaratıldı.

1452516606.jpg