Girne açık pazarında, satış koşullarında iyileştirme yapıldığı belirtildi.

Girne Belediyesi basın ve halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre, halk sağlığı ve gıda güvenliğini dikkate alan belediye sağlık şubesi,  açık pazarda; hellim, yoğurt, nor gibi hassas gıdaların satışını soğutucular içinde; kuruyemiş vb. gıdaların satışının ise üzeri kapalı kaplarda yapılmasını zorunlu haline getirdi.

Gıda ürünlerindeki etiket bilgisi zorunluluğunun ise uzun süreden beri uygulandığı kaydedildi.

Girne Belediyesi Sağlık Şubesi Amiri Naile Soyel, uygulamaların halkın sağlığı için yapılmakta olduğunu belirterek; “üretici insanımız için zorlayıcı olan koşulların iyileştirme sürecinde belediyemizle işbirliği yapan tüm üreticilerimize çok teşekkür ederiz” dedi.

Ülke için örnek olabilecek gıda güvenliği standardı temin çabalarının devam ettiğini de belirten Soyel,  köy yapımı ürünlerin açık pazar koşullarında en üst düzeyde korunabilmesi için gıda güvenliği kurallarının uygulanmasının, hem üretici hem de tüketiciler için elzem olduğuna vurgu yaptı.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise, köy insanlarının kendi ev, bahçe ve küçük imalathanelerinde ürettiği gıda ve sebze-meyvelerin yüksek standartlarda tüketicilere sunulmasına imkan tanımanın gururunu yaşadıklarını ifade etti.

Girne Belediyesi’nin Kıbrıs kültürü ile yerel ürünleri desteklediğini ve açık pazardaki ürünlerin bu kapsamda değerlendirildiğini belirten Güngördü,  “Girne halkı, açık pazarını çok seviyor ve bizler de belediye olarak buradaki hizmeti genel ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

1461840094.jpg