Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, İngilizce kursuna katılmak isteyenler, 12 Ağustos  Çarşamba gününe kadar mesai saatleri içerisinde Girne Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’ne başvuruda bulunabilir.

Ayrıca 0392 815 21 18- 147 numaralı telefondan konuyla ilgili daha detaylı bilgi alınabilir.

Girne Belediyesi sınırları dahilinde yaşayan yetişkinlere yönelik ücretsiz olarak düzenlenecek kursların seviye tespit sınavının ardından başlayacağı ve altı aylık bir süreyi kapsadığı kaydedildi.

GÜNGÖRDÜ: “TURİZM KENTİ GİRNE’DE YABANCI DİL BİLMEK ÖNEMLİ”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü konuyla ilgili açıklamasında , “Turizm kenti Girne’de yabancı dil, özellikle de İngilizce bilmek önemlidir” dedi.

Güngördü, İngilizce kurslarını, kentte yaşayan genç ve yetişkinlerin, günlük yaşantı içerisinde ve yurt dışı gezilerinde sıkıntı çekmeden konuşma ve yazabilmeleri için düzenleme kararı aldıklarını söyledi.

Ayrıca, Girne’nin öğrenci kenti ve turistik bir kent olduğuna, birçok farklı ülkeden insanın Girne’de yaşadığına dikkat çeken Güngördü, gerek çalışma hayatında gerekse  günlük yaşantı içerisinde sıkça İngilizce konuşan yabancılarla karşı karşıya gelindiğini ifade etti.