Belediyeden verilen bilgiye göre, Girne Belediyesi Sağlık ve Zabıta Kolluk ekipleri, Kurban Bayramı’nın huzur içerisinde geçmesi için vatandaş ve turistlerin rağbet gösterdiği restoran ve kafelerde  “gıda hijyeni, genel temizlik ve altyapı kriterleri” açısından denetleme yaptı.

Denetimlerde, “işyerlerinin yiyecek üretim alanlarının koşulları, çalışan personelin kişisel hijyeni, sağlık karneleri, mutfak, tuvalet ve depo alanlarının genel temizlik ve hijyen koşulları, kullanılan gıdaların muhafaza koşulları ve sağlığa uygunluğu” kontrol edildi.

Tespit edilen eksiklikler için yazılı ihbarlar verilerek eksiklerin kısa sürede giderilmesi sağlandı. Yasal zorunluluklarını yerine getirmediği tespit edilen bazı işyerlerine de para cezası kesildi.

Girne Belediyesi Sağlık Bölümü Şube Amiri Naile Soyel, bayram süresince kafe ve restoranlarda yaşanan yoğun talep nedeniyle gıda stoklaması yoluna gidildiğini ve fazla miktarda yiyecek üretimi yapan işletmelerin donmuş gıdaların iyi korunduğundan emin olması gerektiğine dikkat çekti.

Donmuş gıdaların taşınma sırasında da, çözülmelerine engel olunması gerektiğine işaret eden Soyel, gıdaların sağlığa uygunluk kurallarının eksiksiz uygulanması yanında soğutucuların etkin çalıştığından emin olunması gerektiğini hatırlattı; satın alınan ve depolanan tüm yiyeceklerin etiket bilgilerinin tam olmasının sağlanması gerektiğini vurguladı.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de açıklamasında, Kurban Bayramı’nın huzur içinde geçmesi, halkın ve turistlerin Girne kentinden aldığı hizmetlerden memnun kalması için belediyenin denetimlerini sürdürmesi ve işyerlerinin de yasal sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğine dikkat çekti.

İşyerlerinde, gıda ve hijyen konusunda yasal zorunluluklara hassasiyet gösterdiklerini anlatan Güngördü, denetimlere aralıksız devam edileceğini vurguladı.

Güngördü, tüm halkın Kurban Bayramı’nı da kutladı.