Girne Belediyesi, Mete Adanır Trafik, Kaldırım, Altyapı ve Çevre Düzenleme Projesi’yle ilgili bilgilendirme toplantısı düzenledi.

Girne Belediyesi Barış Parkı’nda yer alan toplantıda, belediyenin ilk etapta Mete Adanır Caddesi’nde Barış Parkı ile Akpınar Cafe  arasında yapmak istediği projelerle ilgili bölge halkı ve esnaf bilgilendirildi.

Toplantıya, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Tasarım Stüdyosu Sorumlusu Ali Yapıcıoğlu, Şehir Plancısı Dr. Can Kara, Mimar Sıdıka Özhakkı ve bazı belediye meclis üyeleri katıldı.

GÜNGÖRDÜ

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü yaptığı açıklamada, belediyenin kentteki yoğunluğun artmasıyla yaya ve araç trafiğinin düzenlenmesi konusunda ciddi çalışmalar yapmakta olduğunu ifade ederek; ‘ticari aks’ olarak nitelendirilen Mete Adanır Caddesi’nde Barış Parkı ile Akpınar Cafe arasındaki bölgede yeniden düzenlemeye gidileceğini kaydetti.

Bugünkü toplantıyı belediyenin bölgede yapmak istediği düzenleme hakkından işyeri ve bölge sakinlerini bilgilendirme amacıyla gerçekleştirdiklerini dile getiren Güngördü, toplantıya katılamayanların adreslerine gönderilecek yazılarla proje hakkında aydınlatılacaklarını  söyledi.

“Kentin her parçasına dokunmak zorundayız. Her dokunduğumuz kısmı da bilimsel, teknik ve güzel şekilde dizayn etmemiz gerekir. Öncelik araç trafiğini hızlandırma, yaya ve engelli yayaları ulaşmak istedikleri noktalara en uygun şekilde ulaştırma” diyen Güngördü, katkı koyanlara teşekkür etti.

1458557586.jpg

KARA

Şehir Plancısı Dr. Can Kara ise Mete Adanır Trafik, Kaldırım, Altyapı ve Çevre Düzenleme Projesi ilgili yasal olarak 30 gün beklemek durumda olduklarını belirterek, bu sürede yapılmak istenen düzenlemelerle ilgili ev ve işyerlerini ‘İyi İdare Yasası’ çerçevesinde aydınlatacaklarını kaydetti.

Kara, yasal bekleme süresi ve belediye meclisinin projeyi onaylamasının ardından ise ihaleye çıkılacağını söyledi.

YAPICIOĞLU 

Tasarım Stüdyosu Sorumlusu Ali Yapıcıoğlu da projenin, düzenleme yapılacak 650 m. uzunluğundaki alanda çember, kaldırım ve yaya geçitlerinin standartlara uygun şekilde yapımını içerdiğini ifade etti.