Girne Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle “Kadına Şiddete Hayır” etkinliği düzenledi.

Girne Belediyesi Leymosun Kültür Evi’nde yer alan ve ülke şairleriyle Türkiye Uluslararası Aktivistler Birliği üyesi aktivist, şair ve yazarlar katıldığı etkinlikte Aliye Özlü “Kadının ve kadın ayaklanmalarının tarihi”,  Emine Usta “Bitmeyen Çığlık”, Fatoş Avcısoyu Ruso “En tehlikeli hiçlik ötekileşme”, Suna Aras “Şiddete maruz kalan kadınlar” ve Nafia Akdeniz “Bebekler nereden geliyorlar, nereye gidiyorlar?” konulu sunum yaptı.

Girne Belediyesi basın ve halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü açılışta yaptığı konuşmada, tüm kadınların Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutlayarak, kadının toplumda çok önemli yere sahip olduğunu vurguladı.

Belediyenin kentte çeşitli sosyal, kültürel ve sportif faaliyetler yanında zaman zaman farkındalık yaratıcı,  insanların farklı konularda düşünce ve duyarlılıklarını arttırıcı etkinlikler düzenlediklerini kaydetti.

Güngördü, kent yönetim anlayışında kadın, çocuk ve gençlerin yerinin kendileri için çok  anlamlı olduğunu da dile getirdi.