Belediyede çalışan sendika üyesi personelin 2015-2016 yılı yeni çalışma dönemini kapsayan bugün Colony Otel’de imzalanan toplu iş sözleşmesine, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü,  Dev-İş Başkan Vekili, Devrimci Genel İş Sendikası Başkanı Hasan Felek imza koydu.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, belediye çalışanlarının örgütlü bulunduğu Devrimci Genel İş Sendikası ile uyum içinde olduklarını ifade ederek, bugünlere karşılıklı hakların korunması ve anlayış içinde gelindiğine vurgu yaptı.

Bir işyerinde sadece işveren veya işçinin mutlu olmasının yeterli olmadığını, karşılıklı memnuniyet durumunun da olması gerektiğine işaret eden Güngördü, işveren ile işçi memnuniyetinin bulunduğu işyerinde verimliliğin arttığı, işlerin doğru ve düzgün yapıldığına dikkat çekti.

Güngördü, “Belediye çalışanları bizim için çok önemlidir. Mutlu olmaları hizmet kalitesini yukarı çekecek, kent halkına daha güler yüzlü, anlayışlı hizmet yanında işlerin daha doğru ve düzgün yapılmasını sağlayacak” dedi. Güngördü, imzalanan yeni toplu iş sözleşmesinde çalışanlara bazı yeni haklar tanındığını kaydetti.

Dev-İş Genel Sekreteri, Devrimci Genel İş Sendikası Başkanı Hasan Felek ise 2015 -2016 dönemini kapsayan yeni toplu iş sözleşmesinde çalışanlara, kaza tazminatı, aile yardımı, ek mesai, kirlilik ödeneği, işçi sağlığı ve güvenliği ile diğer konularda bazı iyileştirmeler yapıldığını söyledi.

Yaklaşık 40 yıldır birlikte çalıştıkları Girne Belediyesi’nden memnuniyet belirten Felek, Girne Belediyesi’nde çalışanların gününde ödenerek, yatırımların zamanında yatırıldığını kaydetti.

Diğer belediyelere bakıldığında maaşların gününde ödenmediğini ve yatırımların yatırılmadığını savunan Felek, gelmiş geçmiş tüm hükümetlerin sorumluluğu bulunduğu bu sorunun çözülmesi gerektiğini vurguladı.