Girne Belediyesi, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in teknoloji altyapı desteği ile kurumsal yapılanma adımlarına bir yenisini ekledi.

Girne’de belediyeye ait araçların daha verimli kullanılması ve ileriye dönük projelere altyapı sağlanabilmesi amacıyla Araç Takip Sistemi’ne geçildi.

Protokol imzalandı

Geçtiğimiz haftalarda tamamlanan ihale süreci sonunda Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ile ihaleyi kazanan Arvento firması adına KKTC iş ortağı Boa Company Direktörleri Ayşe Mert ve Özal Zaifoğlu ile Kuzey Kıbrıs Turkcell yetkilisi Selin Cansunar Üresin arasında protokol imzalandı.

Teknoloji lideri Kuzey Kıbrıs Turkcell, Türkiye’de birinci ve dünyada beşinci büyük araç takip şirketi olan, tek çözüm ortağı Arvento’nun sorumluluğunda KKTC’nin 9 önemli belediyesini hizmet ağına dahil etti.

Önemli bir işbirliği

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü attıkları bu imza ile birlikte belediyeye ait araçların çok daha verimli kullanılarak tasarruf sağlayacaklarını söyledi.

Kurumsallaşma ve teknolojik altyapının güçlendirilmesi adına da bu işbirliğinin son derece önemli olduğunu belirten Güngördü, Kuzey Kıbrıs Turkcell ve Arvento’ya teşekkürlerini iletirken,

Kuzey Kıbrıs Turkcell yönetimi de, en ileri teknolojiyi tercih ettikleri için Girne Belediyesi’ne teşekkür etti.

girne-belediyesi_turkcell-isbirligi-fotolar-(2).jpg

“Araç Takip Sistemi” ne sağlıyor?

Kurum ve şirket araçlarına monte edilen bu sistemle, 7 gün 24 saat araçların işe başlama ve bitirme zamanlarının takibi yapılabiliyor. Denetimli kullanım sağlayan uygulamanın hizmet kalitesini artırması hedefleniyor. Araçların günlük veya dönemlik toplam kilometrelerinin de kaydedilebildiği uygulamada detaylı raporlamalar sayesinde araçlar ve sürücüler üzerindeki denetim artırılıp, araçların çalınması veya kaybolması halinde kolaylıkla bulunmaları, kötü araç kullanımının önüne geçilerek, yakıttan önemli oranda tasarruf edilmesi sağlanıyor. Trafik kurallarına daha fazla uyulmasını gerektiren uygulama, olası kaza veya acil durumda alarm göndererek kaza riskini düşürüyor.