Girne Belediyesi, kentteki tarihi zenginliklerin kent yaşamına ve turizme kazandırılması amacıyla “Geçmişten geleceğe yaşayan kent Girne” sloganıyla Kent Müzesi Çalıştayı düzenledi.

Çalıştaya, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, bazı Belediye Meclis üyeleri,  Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, Eski Eserler ve Müzeler Dairesi Müdürü Fuat Azimli, Bandabuliya ve Çevresini Yeniden Düzenleme ve Canlandırma Komitesi, belediye personeli ve vatandaşlar katıldı.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, çalıştayda Ege Üniversitesi’nden  Prof.Dr Engin Berber sunum gerçekleştirdi.

GÜNGÖRDÜ

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, birçok uygarlığın izlerini taşıyan tarihi şehir olan Girne’ye yeni bir kimlik kazandırarak gelecek kuşaklara ve turistlere aktarım yapmak amacıyla kent müzesi yapmak istediklerini söyledi.

Nidai Güngördü, bilime inançları çerçevesinde kent müzesi konusunda uzman kişilerle  yaptıkları, çalıştaydan çıkacak ana tema sonrasında çalışmalarını sürdüreceklerini dile getirdi.

Güngördü, kent müzesindeki temel amacının; kentlilik bilinci yaratmak, bellek tamamlamak, kişi ve kent kimliği uyumunu sağlamak, kentte aidiyet duygusu geliştirmek ve sosyal kültürel alan ihtiyacına mekan sağlamak olduğunu kaydetti.

ESENYEL

Turizm ve Çevre Bakanlığı Müsteşarı İsmet Esenyel, kent müzesi yapılması ve bununla ilgili çalıştay düzenlenmesinin kendisini heyecanlandırdığını söyledi.

İsmet Esenyel, hayalini kurduğu ve özlem duyduğu kent müzesinin en kısa sürede hayata geçmesini dileyerek, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’yü hassasiyetinden dolayı tebrik etti.

BERBER

Ege Üniversitesi’nden Prof.Dr Engin Berber ise kent müzesinin kurulduğu kente ve insanlarına olumlu yönde maddi ve manevi katkılarda bulunduğunu söyledi.

Engin Berber, kent müzesi olan yerde insanların sosyal yönden geliştiğini ifade ederek,  ayrıca farkındalık yaratıldığını kaydetti.