Girne Belediyesi Bayındırlık Bölüm Amiri Muharrem Arslan, vatandaş ve turistlerin yoğun olarak kullandığı Kordonboyu ile Atatürk heykeli önünde parke taşları değiştirildikten sonra çalışmaların Dome Otel’in doğusuna kaydırıldığını; çalışmalar kapsamında Kordonboyu'nda tüm tamirat gereken yerlerde çalışma yapılacağını; cadde üzerine çöp sepetleri konulacağı, oturma ve çocuk oyun grupları yenilenerek sayılarının artırılacağını kaydetti.

Arslan, Kordonboyu için kapsamlı çevre düzenleme projesi hazırladıklarını belirterek, düzenleme isteyen bölgelerin etaplar halinde elden geçirileceğini belirtti. Arslan, Kordonboyu’nda çiçeklendirme ve peyzaj çalışmalarının devam ettiğini de kaydetti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de, vatandaşlarla turistlerin yoğun olarak kullandığı alanın engellilere uygun olarak düzenleneceğini vurguladı.

Çocuklar için daha güvenli ve eğlenceli oyun alanlarının yapılacağını da ekleyen Güngördü, yaz mevsiminin yaklaşmasıyla daha da hareket kazanacak olan Kordonboyu’nu vatandaş ve kenti ziyarete gelenlere daha güzel, yeşil ve temiz sunacaklarını belirtti.