Girne Belediyesi basın ve halkla ilişkiler biriminden yapılan açıklamaya göre, ekipler yaptığı denetimlerde genel hijyen ve gıda güvenliğiyle ilgili detaylı kontroller gerçekleştirerek, insan sağlığı açısından riskli bulunan ürünlere imha edilmek üzere el koydu.

Ekipler, kriterlere uygun bulunmayan iki işyerinin faaliyetini durdururken eksikleri olan bazı işletmelerini uyardı, bazı işletmelere ise para cezası kesti.

SOYEL: “PEST KONTROLÜ BÜYÜK ÖNEM TAŞIYOR”

Sağlık Şube Amiri Naile Soyel, hijyen koşullarıyla birlikte özellikle pest kontrolünün büyük önem taşıdığını kaydetti.

Soyel, unlu gıdaların üretiminde, mevsim sıcaklarının yükselmesiyle mutfak veya imalathanelerde sorun yaratan sinek, uçkun, kurtlanma, fare vb. unsurlarla ilgili önlem alınması gerektiğine dikkat çekti.
 
Çalışma alanlarında üretim önce ve sonrasında her zaman genel temizlik yapılması gerektiğini ifade eden Soyel, bu alanlarda yiyecek bırakılmaması, imalathanenin dış ortama açılan  pencere, kapı veya boşlukların kapatılması, üretim ve depo alanlarının serin ve etkin şekilde havalandırılması ve bunun yanında çalışan personelin kişisel hijyeninin de tam olması gerekliliğne vurgu yaptı.

GÜNGÖRDÜ: “KONTROL VE TAKİBİMİZ KENT GENELİNDE SÜREKLİ OLACAK”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise turizmin kalbi ve eğlencenin merkezi olan Girne’de yaşayan ya da kenti ziyaret ederek yeme içme hizmeti alan her bireyin sağlıklı ve temiz ortamlarda güvenilir gıdaya erişmesinin önemine dikkat çekti.

“Kentimizde üretim yapan esnafın bu yöndeki duyarlılığı ve işbirliğiyle standartların dünya standardında olması ve ‘önce sağlık önce insan’ faktörü hepimizin sorumluluğundadır. Genel kontrollerimiz ve takibimiz kent genelinde sürekli olacaktır” diyen Güngördü, esnaf ile halkın duyarlılığı ve işbirliği için teşekkür etti.