Girne Belediyesi, Kurban Bayramı’nda kesilecek kurbanlardan çıkacak olan atıkların yaratacağı sağlık sorunu, koku, çirkin görüntü ve çevre kirliliğinin önüne geçmek için önlem aldı.

Girne Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, kurban atıklarının toplanması ve bertaraf edilmesi amacıyla Kurban Bayramı süresince görev yapacak bir ekip oluşturuldu ve Karaoğlanoğlu’ndaki Sanayi Bölgesi’nde bulunan Katı Atık Aktarma İstasyonu’nda kurban atıklarının gömülmesi için özel bir alan yaratıldı.

Açıklamada kurban kesildikten sonra halk ve hayvan sağlığı açısından, atıkların mutlaka büyük boy sağlam çöp torbalarına konulması ve ağızlarının bağlanması, kurban atıklarının çöp konteynerlerine atılmaması ve açıkta bırakılmaması, atıkların su ve kanalizasyon kanallarına dökülmemesi hususlarına dikkat edilmesi gerektiği dile getirildi.

Vatandaşın kurban atıklarını Katı Atık Aktarma İstasyonu’na getirmeleri veya bulundukları noktadan alınması için atık toplama ekibini 0533 862 62 90 numaralı telefondan arayarak atıkların alınmasını sağlamaları istemem açıklamada, uyarılara dikkat etmeyenlere 150 TL para cezası uygulanacağı kaydedildi.