Girne Turizm Parkı’nın yanındaki terkedilmiş evin kullanımını engellemek için Polis Genel Müdürlüğü Suç Önleme Hizmetleri Birimi’nin talebi üzerine Girne Belediyesi tarafından çalışma başlatıldı.

Belediye’den yapılan açıklamaya göre, “madde bağımlısı gençlerin” mesken tuttuğu, “Şato” diye bilinen terkedilmiş evin açık olan kapı ve pencereleri Girne Belediyesi ekipleri tarafından tuğlayla kapatıldı. Uzun zamandır alınan tüm önlemlere rağmen madde bağımlısı kişilerin kullandığı, iki üç kez yangın çıkarılmasıyla da gündeme gelen evin, pencerelerinin tuğlayla kapatılıp içeriye girişin engellendiği belirtildi.

1450704514.jpg

GÜNGÖRDÜ: “AMACIMIZ ÖNLEM ALMAK”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, yıllarca boş ve terkedilmiş durumdaki evin, suç işleyen kişilerce kullanıldığını ifade ederek, bu konuda önlem almak amacıyla böyle bir girişim başlattıklarını kaydetti.

Güngördü, Girne’de böylesi mekanların oluşmasına mahal vermemek, gerek uyuşturucu kullanımı gerekse diğer suçlara ev sahipliği yapan bu tür yerler konusunda önlem almak için belediye olarak üzerlerine düşen görevi yerine getirmek için çalıştıklarını belirtti.

Güngördü, Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanlığı, Girne Polis Müdürlüğü ve Girne Kaymakamlığı ile birlikte uyuşturucu madde kullanımı konusunda halkı bilgilendirmek ve önlemler almak için çalışmalarının devam ettiğini ifade ederek, en büyük arzusunun gençlerin bu tür kötü alışkanlıklardan uzak durması olduğunu vurguladı.

1450704531.jpg

1450704571.jpg