Girne Belediyesi’nde görevli 5 zabıta, Polis Genel Müdürlüğü tarafından kendilerine verilen “Soruşturma Memuru Geliştirme” eğitiminin ardından, düzenlenen bir törenle sertifikalarını aldı.

Girne Belediyesi’nden verilen bilgiye göre, Polis Okulu Müdürlüğü’nde görevli müfettişler, Girne Belediyesi zabıtalarına 6-10 Nisan tarihleri arasında uygulamalı Dosya Tanzimi, Trafik Yönlendirme ve Alanda Uygulama konularını kapsayan eğitim verdi.

Eğitimin ardından Girne Belediyesi zabıta memurları, Polis Okulu Müdürlüğü yetkilileri ve eğitimde görevli müfettişlere 18 Mayıs Pazartesi günü sertifika verildi.

Leymosun Kültürevi’nde gerçekleştirilen sertifika törenine, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne Belediye Müdür Vekili Ali Teknikel yanı sıra Polis Genel Müdürü 2. Yardımcısı Süleyman Manavoğlu, Girne Polis Müdürü Hüseyin Yeşildağlı, Polis Okulu Müdürü Bekir Abatay da katıldı.

GÜNGÖRDÜ: “AMACIMIZ CEZA KESMEK DEĞİL”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, kentteki hizmetleri yürütmede belli kurumlarla işbirliği yaptıklarını söyleyerek, “Bunların arasında en önemli kurum Polis Genel Müdürlüğü’dür” dedi.

Polis Genel Müdürlüğü’yle yürütülen işlerin kendileri için önemine dikkat çekerek, Belediye kolluk ve zabıta personelinin Polis Genel Müdürlüğü’nden yardım almasıyla trafikte oluşan sorunların çözümünde önemli bir adım atılacağına inancını ifade etti.

Güngördü, bir program çerçevesinde uygulamaya konulacak kaldırım ihlali ve trafiği aksatacak şekilde duran araçlara yönelik düzenleyici uygulamalara kısa sürede geçileceğini söyledi. Güngördü, hem yayaların hem de engelli vatandaşların kentte rahat bir şekilde ulaşımına imkan sağlanacağını kaydetti.

Zabıtaların yalnızca ceza yazmadığını, kentteki birçok görevi de üstlendiğini ifade eden Güngördü, bunun kentte daha da iyi hissedileceğine olan inancını belirtti. Güngördü, “Amacımız ceza kesmek değil. Yapılan işler kentteki insanların mutluluğuna yansıyacak. Bizim bir görevimiz de kentteki insanları mutlu etmektir” dedi.