Girne Belediyesi, okuma kültürünün yaygınlaştırılmasına ve kitap okuma alışkanlığının çocuklara erken yaşta kazandırılmasına katkı koymak amacıyla bugün “Okuyan çocuklar, düşünen ve sorgulayan bireyler” sloganıyla okuma şenliği düzenledi.

Ramadan Cemil Meydanı’nda saat 10.00- 12.00 saatleri arasında gerçekleşen şenliğe 23 Nisan İlkokulu, Karaoğlanoğlu İlkokulu, Şehit Hasan Cafer İlkokulu, Girne American Elementary School ve Girne American International Prep School’dan öğrenciler katıldı.

GÜNGÖRDÜ: “YATAĞINIZIN KENARINDA BİR KİTAP BULUNDURUN”

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, etkinlikte konuşma yapan Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, kitap okumanın önemine işaret ederek, kendi ayakları üzerinde durabilen, sorgulayabilen, güçlü ve sağlıklı düşünen bireyler olabilmek için herkesin kitap okuması gerektiğini söyledi.

Güngördü, “Hepiniz yatağınızın başucunda kitap bulundurun ve okuyun. Bu size, siz fark etmeseniz bile çok iyi bilgiler olarak geri dönecektir” dedi.

Çocuklara, ağaç dikme, hayvanları sevme ve bol bol kitap okuma nasihatinde bulunan Güngördü etkinliğe katılan okullara teşekkür etti.

Çocuklarla teker teker ilgilenip, sohbet eden Güngördü çocuklarla birlikte kitap da okudu.

3-243.jpg

1455885721.jpg

1455885724.jpg