Girne Belediyesi, “Hayalimdeki Girne” temalı öykü yarışması düzenliyor.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, 9-11, 12-14 ve 15-17 yaş olmak üzere üç ayrı kategoride düzenlenecek yarışmaya katılmak isteyenler, öykülerini 8 Nisan mesai bitimine kadar Girne Belediyesi Halkla İlişkiler Birimi’ne göndermesi gerekiyor.

Okuma ve yazmaya ilgiyi artırmak, öğrenci ve öğretmenleri edebiyat dünyasının önde gelen isimleriyle buluşturmanın amaçlandığı yarışmada ödüller, Mayıs ayında düzenlenecek törenle verilecek.

Jüride,  Fatoş Avcısoyu Ruso (Şair- Eğitimci), Ceyhan Özyıldız (Öykü Yazarı-Fotoğraf Sanatçısı), Mehmet Kansu (Eğitimci-Şair- Öykü yazarı), Dervişe Güneyyeli Kutlu ( Öykü Yazarı- Şair), İsmihan Yorgancı (Oyun Yazarı- Dramaturg), Misli Kadıoğlu ( Gazeteci- Girne Belediyesi Basın) yer alacak.

Yarışmaya gönderilecek öyküler A4 çizgisiz dosya kâğıdına bilgisayar ya da elle yazılacak. Öykülerin daha önce herhangi bir yarışmaya katılmamış, herhangi bir yarışmada ödül almamış ve herhangi bir yayın organında yayımlanmamış olması gerekiyor.

Orijinal olmayan, fotokopi öyküler değerlendirmeye alınmayacak. Öyküde bir yerden alınmış ve esere yapıştırılmış veya çizilmiş resimler yer almayacak. Yarışmaya gönderilecek öyküler 5 sayfayı geçemeyecek ve sözcük sayısı 400’den az, bin 200’den çok olmayacak.

Yarışmaya gönderilecek öykülerin ön yüzüne öğrenci veya okul ile ilgili bilgiler yer almayacak.

Öykülerin arka sayfası da kullanılamayacak. Öykünün son sayfasında öğrencinin adı-soyadı, adresi, okulu, telefon numarası, fotoğrafı ve kısa özgeçmişi eklenecek. Gerekli şartları taşımayan eserler değerlendirmeye alınmayacak. Öyküler, 8 Nisan 2016 Cuma günü mesai bitimine kadar Girne Belediyesi’ne kapalı zarf içerisinde iki kopya olarak ulaştırılacak.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, geleceğin mimarları çocuk ve genç, okuyan, yazan, düşünen, sorgulayan bireyler olmalarının önemine işaret ederek, düzenlemekte oldukları  etkinliklerle bu konuda farkındalık yanında çocuk ve gençlere fırsat yaratmayı amaçladıklarını kaydetti. Yarışmaya ülke geneli tüm öğrencilerin katılabileceğini belirten Güngördü,  öğretmen ve ailelerin de çocukları yarışmaya yönlendirebileceklerini belirtti.

1456754342.jpg