Girne Belediyesi, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Girne’de şiir ve müzik dinletisi etkinliği gerçekleştirdi.

Ramadan Cemil Meydanı’nda bugün saat 14.00’de  yer alan etkinliğe yerli ve yabancı sanatçılar katıldı.

Etkinlikte, Lütfiye Özipek şarkı seslendirip, Neşe Yaşın, Fatoş Avcısoyu Ruso, Çiğdem Kutlu Güney, Bedia Balses, Fatma Akilhoca, Dervişe Güneyyeli Kutlu ve Tuğçe Tekhanlı şiir okudu.

Etkinliğe, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Genel Sanat Yönetmeni Derman Atik, bazı belediye meclis üyeleri ve kadın sanatçı ve şairler katıldı.

GÜNGÖRDÜ “TÜM EMEKÇİ KADINLARIN KADINLAR GÜNÜ’NÜ KUTLUYORUM”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, etkinlikte yaptığı konuşmada, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında tüm kadınların, Kadınlar Günü’nü kutladı.

Nidai Güngördü, toplumun yarısını kadınların oluşturması nedeniyle toplumsal sorumluluğu yerine getirirken kadını göz ardı etmeyen belediyenin, cinsiyet ayırımını ortadan kaldırarak ve var olan değerlere sahip çıkarak hareket ettiğini ifade etti.

Güngördü, bu günün tüm dünyada, kadına yönelik şiddet, yanlış politikalar ve pozitif ayırımcılığa karşı bir duruş olarak kutlandığını kaydetti.

“Gönül arzu eder ki bugün duyulan duyguları yılın 365 günü yaşayalım ve birbirimizi daha iyi anlayalım” diyen Güngördü, çalışanlar yanında ev hanımı olan kadınların da hiçbir zaman göz ardı edilmemesi gerektiğine işaret etti.

Görevde bulunduğu sürede kadınlara yönelik etkinliklere destek yanında pozitif ayırımcılık yapacaklarını ifade eden Güngördü, ülke siyasi ve sosyal yaşam alanlarında daha çok kadın görmek istediklerini vurguladı.

Nidai Güngördü, Girne Belediyesi’nde görev yapın kadın personele pozitif ayırımcılık yaptıklarını dile getirerek, sosyal ve çalışma yaşamlarında gerekli düzenlemeleri yapmaya devam edeceklerini söyledi.

1457449142.jpg

1457449140.jpg