Girne Belediyesi, trafik konusunda halkı bilinçlendirmek ve trafikte yaşanan sorunlara dikkat çekip, farkındalık yaratmak amacıyla pazar günü “Trafikte Biz de Varız” sloganıyla bir etkinlik düzenliyor.

Girne Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamaya göre, 11.00-13.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek etkinlik Ramadan Cemil Meydanı’nda başlayacak. Etkinlikte, engelli bireyler, yayalar, bisikletliler ve motosikletliler konvoy halinde aynı anda hareket ederek, Atatürk Caddesi’ne yürüyecek.

Engelli bireyler ve yayalar, Atatürk Caddesi’nde konvoydan ayrılıp, Girne Antik Limanı’daki etkinliğe katılacak. Sürüşlerine devam edecek bisikletliler ve motosikletliler ise Ziya Rızkı ve Naci Talat Caddelerinden geçerek, Karşıyaka köyüne gidecek ve aynı güzargahı izleyerek Girne Antik Liman’daki etkinliğe dönecek.

Girne Antik Liman’da kurulacak sahnede bazı etkinlikler ve müzik dinletileri sunulacak.

Etkinliğe katılan tüm gruplar limanda broşür dağıtımı yapacak. Etkinlikte, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirecek.

Etkinliğe, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Engelliler Spor Federasyonu, Bisikletliler Federasyonu, Kıbrıs Türk Ortopedik Özürlüler Derneği, Engelliler Dayanışma Derneği, Trafik Kazalarını Önleme Derneği, motosiklet kulüpleri, motosiklet severler ile bazı sivil toplum örgütleri ve dernekler de destek verecek.

GÜNGÖRDÜ: TRAFİĞE ÇIKANLARA SAYGI DUYULMALI

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, artan trafik kazalarına dikkat çekip, trafik kazalarının önlenmesi konusunda toplumda farkındalık yaratmak amacıyla düzenlenecek etkinliğe, herkesin sahip çıkmasını ve katkı koymasını istedi.

Nidai Güngördü, engelli bireylerin, yayaların, bisikletlilerin ve motosikletlilerin katılacağı etkinliğin “Trafikte Biz de Varız” sloganıyla gerçekleştirileceğini belirterek, trafik kazalarının yaşanmaması için trafiğe çıkan her bireyin, birbirine saygı duyması ve trafik kurallarına uyması gerektiğini söyledi.