Girne Belediyesi’nin yaşlılar için hizmet veren İkinci Bahar Projesi’nden bin kişinin yararlandığı bildirildi.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre,  Girne Belediyesi çalışanları tarafından düzenli olarak yaşlıların tansiyon, şeker ve kolesterol ölçümü evlerinde  yapılıyor. Maddi durumu iyi olmayanlar, sosyal yardım maaşı alanlar ve yatalak durumda olanlara ilaç yardımı yapılıyor. Evden dışarı çıkamayacak olanlara aşı hizmeti verilirken, hastaneye gitmek zorunda olan yaşlılara da ulaşım hizmeti sunuluyor.

18-24 Mart Yaşlılar Haftası nedeniyle  mesaj yayımlayan Belediye Başkanı  Nidai Güngördü, yaşlılara verilen önem ve sorunların çözümü için gösterilen çabanın bir toplumun uygarlık göstergesiyle eş anlamlı olduğunu belirtti.

Güngördü,  yaşlıların hayatını kolaylaştırmak ve daha rahat bir yaşam sürmelerini sağlamanın öncelikleri arasında olduğunu belirterek, İkinci Bahar Projesi kapsamında sağlık, sosyal etkinlik ve yardım hizmetlerini sürdürdüklerini ifade etti.

Yaşlılara ve  sorunlarına sahip çıkmanın insanlık ve yurttaşlık görevi olduğuna vurgu yapan Güngördü, “Hepimizin bir gün yaşlanacağını her zaman aklımızda tutmamız gerekir. Hayatımızın en kıymetli hazineleri yaşlılarımızın haftasını kutlar, sevgi ve saygılarımı sunarım” ifadelerini kullandı.