Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, kitaplar, Bağlıköy ve Doğancı köylerine verilmek üzere Lefke Belediye Başkanlığı’na, Karpaz Gençlik Merkezi’ne, Lapta Yavuzlar Lisesi’ne, Türkiye’de Ovacık Belediyesi Halk Kütüphanesi ve Niğde Kemerhisar belediyelerine gönderilmek üzere hazırlandı.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, evlerde okunmuş, raflarda duran kitaplar olduğunu gördüklerini ve “eski kitaplar okumayanlar için yenidir” düşüncesiyle halktan ve çeşitli kurum ve kuruluşlardan toplanan kitapları ihtiyaçlı yerlere ulaştırmayı düşündüklerini söyledi.

Sosyal sorumluluk projelerine devam edeceklerini bildiren Güngördü, kampanyaya ilgi gösteren ve kitap bağışında bulunan kurum kuruluşlar ile halka teşekkür etti.

Güngördü, kampanya ile kitap saklama ve saklanan kitapların yeniden değerlendirilmesi alışkanlıklarının oluşmasına  katkı sağlamak istediklerini kaydetti.

 Güngördü, kitap ihtiyacı olan gençlik merkezi, spor kulüpleri, okullar gibi kurum ve kuruluşlara da belediyeyle iletişime geçme çağrısında bulundu.