Emir Ertorun

Girne-Değirmenlik arasındaki dağyolunda bu sabah meydana gelen trafik kazasında 3 kişi öldü, 5 kişi ağır yaralandı. Kaza yerinden yaralı olarak hastaneye kaldırılan 7 kişiden 2'si yoğun bakıma alındı.

Kamyon ile minibüsün çarpışması sonucunda meydana gelen kazada, minibüs şöförü ve minibüste yolcu olan 16 yaşlarında lise öğrencisi 2 kız öğrenci yaşamını yitirdi. Öğrencilerin Bülent Ecevit Anadolu Lisesi’nde öğrenim gördükleri öğrenildi.

TAK muhabirinin olay yerinden elde ettiği bilgiler ve izlenimlere göre, kaza, taş ocaklarının bulunduğu bölgede, aşırı hız, dikkatsizlik ve yolda oluşan bozukluklar nedeniyle meydana geldi.

Kazada, TAP 570 plakalı kamyon ve MM 459 plakalı minibüs viraj üzerinde çarpıştı ve yol kenarındaki bariyerleri kırarak, yolun dışına savruldu. Çarpışma sonucu minibüsün tavanı ezildi ve araçtaki yolcular araç içerisinde sıkıştı.

Polis, itfaiye ve sivil savunma ekiplerinin acil müdehalesi ile araçta sıkışan yolcular çıkarıldı ve yaralılar ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.

Olay yerinde incelemelerde bulunan polis, kazanın nasıl meydana geldiğini tespit etmeye çalışıyor.

* * *

Değirmenlik-Girne dağ yolundaki kazada yaralanan 7 kişinin 3’ünün ameliyata alındığı; birinin durumunun kritik olduğu belirtildi.

Ülkede büyük üzüntü yaratan kazanın ardından yaralıların taşındığı Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde yoğun saatler yaşanıyor.

Sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, hayatını kaybedenlerden birinin şoför ve önde sıkışan 2 öğrenci olduğunu; 7 yaralıdan 3’ünün ameliyata alındığını, birinin durumunun kritik olduğunu söyledi.

Sucuoğlu, yaralıların saat 07.45’ten itibaren hastaneye ulaşmaya başladığını ve çeşitli branşlardan uzman doktorların da yaralıları kurtarmak için gerekeni yaptığını anlattı.

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı ise, yaralılar için kan ihtiyacının devam ettiğini belirterek vatandaşları kan bağışında bulunmaya çağırdı.

Çok büyük bir üzüntü yaşadıklarını vurgulayan Dizdarlı, diğer bazı hastanelerden gelen yardım teklifleri ve dayanışma duyguları için teşekkür etti.

* * *

Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Dizdarlı, trafik kazasında yaralananların tedavisi için ihtiyaç duyulan kanın sağlandığını açıkladı.

Dizdarlı, yaptıkları bağışı çağrısı üzerine hastaneye akın eden vatandaşların duyarlılığına teşekkür ederek, “Artık kan ihtiyacı yoktur” dedi.

e2a1b180-c639-4121-8b61-14cb6039eb67-(1).jpg

resize-021.jpg

Kaynak: BRTK