Girne Belediyesi, Trafik Master Planı kapsamında kentin ana girişi konumundaki Ecevit Caddesi’nde Colony Otel önündeki elektrik direklerinin kaldırılması ve elektrik hatlarının yer altından geçirilmesi için çalışma başlattı.

Girne Belediyesi’nden yapılan yazılı açıklamada, trafiği aksatabilecek durumda olan ve yıllardır caddenin içinde kalan elektrik direklerinin Elektrik Kurumu’yla iş birliği içerisinde kaldırılarak elektrik hatlarının yer altına alınma işleminin gerçekleştirilmeye başlandığı, bu çerçevede burada bulunan otobüs durağının da çalışmalar süresinde caddenin güneyine kaldırılacağı belirtildi.

Açıklamada, toplu taşıma araçlarını kullanacak vatandaşların, otelin güneyindeki durağı kullanması çağrısında bulunuldu.

“AMAÇ TRAFİK SORUNUNU ÇÖZMEK”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, tehlike oluşturan direklerin kaldırılması, trafikte akışın devamlılığının sağlanması için bu tür düzenlemeler yapıldığına işaret ederek,  trafiğin rahatlatması için Girne Belediyesi Trafik Master Plan ekibinin ciddi bir şekilde çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti.

Güngördü, yapılan çalışmalar çerçevesinde amacın Girne’deki trafik sorununu çözmek olduğunu ifade ederek çalışmalar süresince yayaların ve sürücülerin daha dikkatli olmalarını istedi.

1449235801.jpg