Saat 09.30’da Girne Belediyesi Leymosun Kültür Evi’nde yer alan toplantıya, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil başkanlık yaptı.

Toplantıda, okulların açılmasıyla yoğunlaşan kent içi trafiği, öğrencileri kötü alışkanlıklara sevk edebilecek eğlence ve işyerlerinde alınması gerekli tedbirler;  su baskınlarına karşı dere ve bentlerde yapılması gerekli çalışmalar, inşaat, akaryakıt ve odun satışı gibi kayıt dışılığın kontrol alınması konusunda işbirliği konuları ele alındı.

Toplantıya, Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Girne Polis Müdür Vekili Ali Adalıer, Başbakanlık Uyuşturucuyla Mücadele Komisyonu Başkanı Hasan Karaokçu, Milli Eğitim Bakanlığı Denetleme, Değerlendirme Yönlendirme Kurulu Başkanı İley Fedai Taşkın, Sivil Savunma Girne Bölge Müdürü İbrahim Çağlar, Su İşleri Dairesi, Orman Dairesi ve bölge belediyeleri ile okulların müdür ve temsilcileri katıldı.

ENVERGİL: “DERE İŞGALLERİ KONUSUNDA HUDUT TESPİT ÇALIŞMASI BAŞLATTIK”

Toplantıdaki konuşmasına, Ankara’da meydana gelen terör saldırısını kınayarak başlayan Girne Kaymakamı Mehmet Envergil, hain terör saldırısının herkesi derinden yaraladığını ifade etti.

Türk milletine başsağlığı dileyen Envergil, hain saldırıda yaşamlarını yitirenlere rahmet, yaralılara ise acil şifalar diledi.

İlçe Emniyet Kurulu toplantısındaki birinci gündem maddesinin terör olaylarıyla direkt ilgisi olmasa da dolaylı olarak ilgisi bulunduğunu ifade eden Envergil, “bizde olmaz” şeklinde bir yaklaşımın olmayacağı ve bu konularda yapılması ve alınması gerekli bazı tedbir ve önlemlerin de bulunduğuna dikkat çekti.

Envergil toplantıda; okulların açılmasıyla kent içi trafiğinde yoğunlaşan trafik konusu, öğrencileri kötü alışkanlıklara sevk edebilecek cafe, internet cafe, bar gibi eğlence yerlerinin denetlenmesi ve buralarda alınması gerekli önlemler, su baskınlarına karşı dere ve bentlerde yapılması gerekli çalışmalar, inşaat, akaryakıt ve odun satışı gibi kayıt dışılığın kontrol altına alınması konularında işbirliğini ele alacaklarını söyledi.

Uyuşturucu konusunda yapılan istatistiksel çalışmaların uyuşturucu kullanımının ilkokullara kadar uzandığını gösterdiğini belirten Envergil, dolayısıyla devlet, kurum kuruluş, sivil toplum örgütü ve ailelerin konunun üzerine ciddi şekilde eğilerek işbirliği yapması gerektiğini kaydetti.

Mehmet Envergil, Kaymakamlığın yaklaşan kış mevsimiyle kentte yaşanabilecek su baskınlarına karşı derelerde temizlik ve bent çalışmaları yanında dere işgallerinee karşı hudut tespit çalışması da başlattığını vurguladı.

Envergil, akaryakıt depoları yanında inşaat ve odun satışı gibi kayıt dışı alanların da kontrol alınması konularında işbirliği yapılması gereğine işaret etti.

GÜNGÖRDÜ: “OKULLARIN GİRİŞ ÇIKIŞ SAATLERİ DEĞİŞTİRİLEBİLİR”

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise yaptığı konuşmada belediyenin Girne Kaymakamlığı ile her alanda işbirliğini sürdüğünü ifade ederek, özellikle kent içi trafiğini rahatlatmak için yapılabilecek bazı çalışmaların bulunduğuna işaret etti.

Güngördü, her sabah okullar bölgesinde yaşanan yoğun trafiğin bazı okulların okul giriş ve çıkış saatlerinin değiştirilerek aşılabileceğine dikkat çekti.