Girne Belediyesi, “Girne İmar Planı” çalışmalarının başladığını bildirdi. Girne İmar Planı’nın 1 Şubat 2017’de tamamlanması hedefleniyor.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Şehir Planlama Dairesi, Girne Belediyesi ve Çatalköy Belediyesi iş birliğinde hazırlanacak “Girne İmar Planı” için oluşturulan 20 kişilik “Arazi Kullanım Belirleme Ekibi” bilgi toplanması için çalışma başlattı.

GÜNGÖRDÜ: "İMAR PLANI ŞART"

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, yıllardır emirnamelerle yönetilen ve bu yüzden büyük sorunlar yaşayan Girne’nin; düzgün bir şekilde gelişmesi için imar planına geçilmesinin şart olduğunu vurguladı.

Güngördü, Girne İmar Planı’nın hazırlanmasıyla ilgili CTP-DP ve CTP-UBP hükümetleri dönemindeki İçişleri Bakanlarıyla görüştüklerini belirterek, 1 Şubat 2017’de tamamlanması hedeflenen planın hazırlanması sürecinde Şehir Planlama Dairesi’ne personel, araç ve diğer giderler konusunda yardımcı olmaya hazır olduklarını söyledi.

Emirname değişikliklerinin vatandaş ve yatırıcımlar için sıkıntı yarattığına işaret eden Güngördü, İmar Planı’na geçilmesiyle çok katlı binalar, eğlence yerleri, otopark, sanayi bölgesi, atölyeler ve yeşil alanlarla ilgili şehrin geneline bir çözüm getirileceğini kaydetti.

Güngördü, planın, kamusal alanların yeniden değerlendirilmesi ve kamu hizmet binalarının konumlarının belirlenmesinde de önem taşıdığını belirtti.