Girne İnisiyatifi temsilcileri, Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü’yü ziyaret etti.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, Güngördü, heyeti kabulünde, Belediyenin Girne İmar Planı için elinden geleni yapacağını söyledi.

Yıllardır emirnamelerle yönetilen kentte bu durumun bazı sorunlara neden olduğunu belirten Güngördü, Girne’nin düzgün bir şekilde gelişmesi için imar planına geçilmesinin şart olduğunu kaydetti.

Girne İmar Planı’nın hazırlanmasıyla ilgili CTP-DPUG ile CTP-UBP hükümetleri döneminde tüm İçişleri Bakanları’yla görüştüklerini dile getiren Güngördü, 1 Şubat 2017’de tamamlanması hedeflenen planın hazırlık sürecinde, Şehir Planlama Dairesi’ne personel, araç ve diğer giderler konusunda yardımcı olmaya hazır olduklarını belirtti.

Emirname değişikliklerinin, vatandaş ve yatırıcımlar için sıkıntı yarattığını belirten Güngördü, imar planına geçilmesiyle, çok katlı binalar, eğlence yerleri, otopark, sanayi bölgesi, atölyeler, yeşil alanlarla ilgili şehrin geneline çözüm getirileceğini ifade etti.

Hazırlanan Girne Trafik Ulaşım Master Planı kapsamında çalışmaların başlatıldığını anlatan Güngördü, trafik sorununu da büyük ölçüde çözeceklerini kaydetti.

Sorun yaratan dolmuş, minibüs ve taşımacıların kontrollü şekilde disiplin altına alınmasının halk ve şehirde yaşayanlar tarafından memnuniyetle karşılandığını da aktardan Güngördü Girne İnisiyatifi’nden gelen görüş ve önerileri dikkate aldıklarını söyledi.