“18 Mart Şehitleri Anma Günü” dolayısıyla Girne, İskele ve Güzelyurt’ta da anma törenleri düzenlendi. Törenlerde günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı, şiirler okundu.

GİRNE

Girne’deki tören Karoğlanoğlu Şehitliği’nde gerçekleştirildi. Törende Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı’ndan İkmal Yüzbaşı Tokyay Taşır bir konuşma yaptı.

Yüzbaşı Taşır, Çanakkale’de eşsiz komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün dünyaya unutulmaz bir komutanlık dersi verdiğini kaydetti.  Tören Lapta Yavuzlar Lisesi öğrencisi Elvin Yalınkaya’nın “Yüzbaşı” isimli şiiri okuması ve şehit mezarlarına çiçeklerin bırakılması ile sona erdi.

İSKELE

“18 Mart Şehitleri Anma Günü” nedeniyle İskele’de de tören düzenlendi. Törende Hava Savunma Teğmen Recep Bayraktar konuştu. Teğmen Bayraktar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale’de dünyaya komutanlık sanatının nasıl yapıldığını öğrettiğini söyledi.

Tören şiirlerin okunması ile sona erdi.

GÜZELYURT

Şehitler, Güzelyurt’ta da törenle anıldı.  Törende Piyade Teğmen Emre Yarkın günün anlam ve önemine değindi. Teğmen Yarkın, vatan toprağını paha biçilmez kılan şehitlerin, millet olarak varoluşun ölümsüz kahramanları olduğunu vurguladı.

Tören Güzelyurt Kurtuluş Lisesi öğrencisi Tülen Sarro’nun ‘Çanakkale Destanı’ adlı şiiri okumasıyla tamamlandı.