Girne Belediyesi, Girne Kalesi arkasında genel düzenleme ve aydınlatma çalışmalarına başladı.

Girne Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre, çevre düzenlemesi kapsamında, yıpranan yürüyüş yolları düzeltilip karanlık olan bölge ışıklandırılacak.

Girne Belediyesi Bayındırlık Bölüm Amiri Muharrem Arslan,  Eski Eserler ve Müzeler Dairesi’nden izinli olarak başlatılan düzenleme çalışmalarının kısa süre içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Arslan, kale arkasında iki yılı aşkın bir süredir kapalı olan belediyeye ait büfenin de hayata geçirileceğini belirtti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü ise, Polis Genel Müdürlüğü’nün önerisiyle pilot bölge seçilen Girne’de, PGM’ye bağlı Suç Önleme Hizmetleri Birimi ile kentte çeşitli faaliyetler yürüttüklerini belirtti.  Güngördü, mayıs ayından beri devam eden çalışmalarda bölge sakinlerinden gelen şikayetler doğrultusunda alkol ve uyuşturucu madde bağımlısı gençlerce mesken tutulan ev ve bölgelerde çevre temizliği gerçekleştirilmekte olduğunu kaydetti.

Bu kapsamda Girne Kalesi arkasında kasım ayında yapılan çevre temizliğinden sonra bölgede düzenleme ve aydınlatma çalışmalarının yapılmaya başlandığını ifade eden Güngördü, kentte karanlık noktaları aydınlığa kavuşturarak suçları önlemeyi amaçladıklarını ekledi.

1428323099.jpg